Se fac ca nu exista. Raportul pe care Guvernul se face ca nu il vede. Tudorel Toader este chemat insa sa dea explicatii

politica

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a aprobat luni solicitarea liberalilor de a-l invita pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la „Ora ministrului” la Senat, pe 3 mai, la ora 12,00.

„A fost o solicitare a liberalilor depusa de saptamana trecuta. S-a aprobat ca domnul Tudorel Toader sa fie invitat la Parlament, la Ora ministrului, joi, 3 mai, la ora 12,00, daca nu e plecat din tara sau daca nu are sedinta de Guvern in aceeasi zi”, a afirmat Mihai Gotiu, viceliderul grupului USR din Senat.

Decizia Comitetului liderilor grupurilor parlamentare va fi supusa aprobarii plenului Senatului.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat pe 11 aprilie ca liberalii au decis sa il convoace pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la dezbaterea „Ora Guvernului”, la Senat, in contextul raportului Grupului statelor impotriva coruptiei al Consiliului Europei.

Grupul Statelor impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a facut public, in urma cu aproape doua saptamani, Raportul referitor la Romania, in care isi exprima ingrijorarea profunda fata de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii, precum si cu privire la amendamentele propuse la legislatia penala.

Ministrul Justitiei nu a facut, la momentul respectiv, comentarii pe marginea concluziilor GRECO.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat insa ca probabil cei care au modificat legile justitiei nu au explicat bine ce au facut, ori cei de la GRECO nu au inteles, clarificarile urmand sa fie formulate intr-o alta maniera.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: