Se face loc in spitale. Ordin, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta

news

Astazi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului actiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea masurilor necesare limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unitatilor sanitare publice si private, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Astfel, incepand de maine, 24 martie, pentru o perioada de 14 zile, se suspenda internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti, care nu reprezinta urgenta si care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspenda consultatiile programate si programabile, in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private.

In termen de 48 de ore, de la intrarea in vigoare a ordinului, se externeaza toti pacientii care nu reprezinta urgente si care nu necesita obligatoriu acordarea ingrijirilor medicale in spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului si a permanentei personalului, prin introducerea activitatii medicale in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului.

Presedintele Klaus Iohannis a avertizat, luni, ca „urmeaza saptamani critice, care vor pune la grea incercare toate capacitatile statului”.

„Traim momente de cumpana pentru intreaga omenire, pe care niciunul dintre noi nu le-ar fi crezut posibile. Urmeaza saptamani critice, care vor pune la grea incercare toate capacitatile statului, dar si rezistenta noastra morala si emotionala.

Acum este momentul sa fim puternici si solidari. Depinde de noi, de modul in care intelegem sa ne respectam si sa ii respectam pe ceilalti sa depasim cu bine aceasta criza care nu afecteaza doar Romania, ci intreaga lume.

In aceste zile si in lunile care urmeaza, solidaritatea trebuie sa fie realitatea noastra de zi cu zi, avand grija de sanatatea noastra si protejandu-i pe cei de langa noi”, a declarat Iohannis, luni.

Mai mult despre:

Comentarii: