Se implica si FBI. Cum se reface DNA dupa asaltul mafiei PSD. Bologa anunta o revenire in forta

news

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, anunta ca ofiterii de politie judiciara de la DNA vor fi instruiti in viitor de Federal Bureau of Investigation (FBI).

„Dupa ce vom avea politisti, va trebui sa facem training. Sa vedem unde gasim deschidere ca sa putem trimite oamenii la pregatire la institutii cu experienta. Avem o colaborare buna cu Ambasada SUA, de exemplu.

Incercam sa-i scolim la FBI. Am avut o sesiune de pregatire online cu specialistii FBI, insa pe softuri de interpretare a datelor”, a declarat Bologa intr-un interviu pentru spotmedia.ro.

Bologa a anuntat si noi dotari tehnice.

„Vom avea nevoie de la aparatura de inregistrare – interceptare, pana la masini pentru deplasare. Dar avem in derulare si proiecte de absorbtie a unor fonduri europene, programul Hercules, niste granturi norvegiene si pe aceste domenii.

Ne trebuie aparatura IT si softuri de prelucrare a mega datelor. Ganditi-va ca putem verifica zeci, sute, mii de conturi, telefoane si va fi foarte util sa avem aceste softuri. Macar stim de ce avem nevoie si asta e un pas important”, a mai aratat Bologa.

„Acum 4-5 ani erau alaturi de lupta anticoruptie foarte multe institutii ale statului, acum am ramas singuri. Dar speram ca vom face fata. Sunt increzator! La sfarsitul anului vom trage linie si vom vedea unde suntem”, a mai spus Bologa.

Citeste si: SRI a trimis informatii, vine taifunul pe scena politica. Seful DNA anunta ca are „dosare importante, cu persoane importante, cu prejudicii importante”

Mai mult despre:

Comentarii: