Se implica si Tudorel? Reactia ministrului privind eventuala punere sub acuzare a lui Iohannis pentru inalta tradare

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti, intrebat daca i s-a cerut un punct de vedere privind o eventuala punere sub acuzare a presedintelui Klaus Iohannis pentru inalta tradare, ca el nu se poate pronunta pe o astfel de tema, fiind „treaba procurorilor, si nu a unui ministru”.

Tudorel Toader a fost intrebat de jurnalisti, marti dimineata, daca i s-a cerut un punct de vedere legat de punerea sub acuzare a presedintelui Klaus Iohannis pentru inalta tradare, el spunand ca pana vineri el nu primise la minister o astfel de solicitare.

„Am citit si eu in presa. Am vazut si eu aceasta dezbatere, dar la minister, pana am plecat eu vineri, nu era asa ceva. Iar ca eu sa ma pronunt pe o fapta penala, tocmai spuneam ca nu o voi face, pentru ca e treaba procurorilor, si nu a unui ministru”, a declarat ministrul Justitiei.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca documentul pentru punerea sub acuzare a presedintelui Klaus Iohannis pentru inalta tradare este finalizat, dar ca inca PSD si ALDE nu au luat o decizie in aceasta privinta.

Liviu Dragnea a spus ca ”niste colegi” au lucrat la acest document, ca stia despre acest lucru si ca documentul este gata, dar ca inca nu s-a luat o decizie.

El a spus ca nici cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu inca nu a discutat pentru a lua o decizie.

Dragnea a sustinut insa ca exista multe elemente pentru care Klaus Iohannis poate fi acuzat de inalta tradare.

”Sunt multe actiuni ale lui Iohannis care pot imbraca forma tradarii. Nu mi-as dori sa ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt actiuni care au adus deservicii Romaniei”, a afirmat liderul PSD.

Deputatul PSD Catalin Radulescu a declarat luni ca partidul din care face parte a identificat cel putin sapte argumente pentru a-l acuza pe presedintele Klaus Iohannis de tradare nationala si este de parere ca suspendarea trebuia facuta inainte ca Iohannis sa o demita pe Laura Codruta Kovesi. El a spus ca „cel mai grav lucru” facut de seful statului este incitarea la schimbarea ordinii constitutionale. „Iohannis a iesit permanent in strada, cere iesiri in strada cu atacuri impotriva guvernului, ataca in permanenta premierul si Guvernul, personal si prin intermediari cum este Orban”, a afirmat deputatul. El a mai spus ca nu mai e mare lucru de discutat in PSD pe aceasta tema, iar acum „trebuie facut un document, dupa care trebuie demarata urgent aceasta actiune”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: