Se incing iar spiritele in PSD. Presedintele executiv, Badalau, reactie dura dupa ce Tudose i-a umilit pe Dragnea si Tariceanu

politica

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, reactioneaza dur dupa ce premierul Tudose a anuntat ca nu sustine proiectul de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

„Ceea ce hotaram noi in Camera Deputatilor si a Senatului e cu totul altceva. Tudose nu este seful PSD”, a spus, joi,  Badalau.

Premierul Mihai Tudose a declarat joi, intr-o conferinta informala cu presa, ca Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului, iar membrii Casei Regale pot sta la Savarsin. Declaratiile vin in contextul in care Executivul va da aviz negativ pe legea privind Statutul Casei Regale.

„Romania nu este monarhie, ci Republica. Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului roman. Membrii Casei Regale pot sa stea la Savarsin sau in alta parte”, a declarat premierul Mihai Tudose la o intalnire informala cu pre

Proiectul a fost depus, pe 7 noiembrie, la Senat, de presedintele institutiei, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

„Propunerea legislativa prevede recunoasterea acesteia ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia”, informeaza un comunicat al Senatului.

Potrivit sursei citate, prevederile ”vor asigura cadrul pentru o implicare si mai intensa a Casei Regale in cadrul societatii romanesti” fiind nevoie, „mai mult decat oricand, de o institutie deasupra politicii partinice, in care romanii sa vada un reper de echilibru si continuitate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: