Se INCINGE. Rusia trimite o nava plina cu RACHETE in Siria, dupa ce Turcia si Arabia Saudita au anuntat ca vor sa intervina terestru

externe

Rusia a anuntat sambata ca trimite pe Marea Mediterana o corveta lansatoare de rachete si ca aceasta se indreapta spre Siria, informeaza agentiile de presa RIA Novosti si AFP, citate de Agerpres.

„Zelionii Dol”, o corveta echipata cu rachete de croaziera Kalibr, care s-a raliat Flotei Ruse de la Marea Neagra in decembrie, se indreapta spre Marea Mediterana, a anuntat Flota Rusa de la Marea Neagra intr-un comunicat.

Potrivit RIA Novosti, care citeaza o sursa de securitate din Crimeea — unde isi are baza Flota de la Marea Neagra — aceasta corveta se indreapta spre Siria si ar putea participa la campania rusa in sustinerea armatei regimului Assad.

„Obiectivele navei nu sunt dezvaluite, insa, in conditiile in care ea este echipata cu rachete de croaziera cu raza lunga de actiune, participarea sa la operatiunea militara nu poate fi exclusa”, estimeaza sursa de informatie.

Aceasta trimitere in Marea Mediterana a navei Zelionii Dol, construita anul trecut, intervine intr-un moment in care SUA si Rusia au convenit asupra unui acord in vederea „incetarii ostilitatilor” in Siria in decurs de o saptamana, exceptand ofensiva impotriva jihadistilor, pentru a relansa procesul de pace si a stopa exodul civililor.

SUA acuza Rusia ca a „exacerbat” conflictul din Siria, prin sprijinul militar oferit fortelor guvernamentale, in mod concret in ofensiva in curs impotriva rebelilor la Alep, mare oras din nordul Siriei.

Intervenind in conflict la 30 septembrie, Rusia si-a intensificat campania in Siria de pe mare, cu tiruri de rachete de croaziera de pe un submarin in Marea Mediterana si de pe nave de razboi din Marea Caspica, mai departe la est.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: