„Se inmoaie virusul noaptea?”. Australia nu l-a auzit pe Ciolacu, in Melbourne a fost impusa interdictie de circulatie pe timpul noptii

news

In al doilea cel mai mare oras din Australia, Melbourne, guvernul regional a anuntat o interdictie de circulatie pe timpul noptii, deoarece cazurile de COVID-19 continua sa creasca, in cea mai mare parte din cauza transmiterii comunitare, in pofida restrictiilor puternice, informeaza dpa duminica, citata de Agerpres. O interdictie similara aplicata teraselor din Romania a fost batjocorita de seful PSD, Marcel Ciolacu, care se intreba daca „virusul se inmoaie” noaptea.

Statul Victoria, a carui capitala este Melbourne, se afla in criza de cand a fost lovit de al doilea val de COVID-19 in iunie, inregistrand joi un record de 723 de cazuri noi.

Premierul din Victoria, Daniel Andrews, a anuntat duminica sapte decese si 671 de noi cazuri de boala in ultimele 24 de ore. Bilantul deceselor este in Victoria de 123, iar la nivel national de 208.

Premierul a anuntat, de asemenea, o „stare de dezastru” (pe langa starea de urgenta deja in vigoare), care ofera politiei si altor autoritati puteri suplimentare, precum si o serie de noi restrictii, inclusiv suspendarea activitatii parlamentului local.

Va fi o interdictie de circulatie in intreaga metropola Melbourne intre orele 20:00 si 05:00 in fiecare zi, le-a spus Andrews reporterilor in Melbourne. Singurul motiv pentru a iesi din casa in acest interval este de a primi ingrijiri, a acorda ingrijiri si a merge la si de la serviciu.

Locuitorii orasului vor avea voie sa faca cumparaturi doar o data pe zi si vor putea face exercitii fizice zilnic in afara casei maxim o ora si nu mai departe de 5 km de locuinta.

Activitatile recreative nu mai sunt permise.

„Sunt pasi mari, dar sunt necesari. Trebuie sa limitam circulatia si nivelul de transmitere a virusului”, a spus Andrews.

Interdictia de circulatie pe timpul noptii si starea de dezastru in toata Victoria vor fi in vigoare timp de sase saptamani (pana la 13 septembrie), scrie EFE.

Cazurile din Victoria reprezinta aproximativ 60% din totalul de 18.000 de cazuri COVID-19 detectate in toata tara de la inceputul pandemiei, inclusiv peste 200 de decese.

In Romania, seful PSD, Marcel Ciolacu a reactiobat batjocoritor cand Guvernul a anuntat ca programul teraselor va fi limitat pana la ora 23.00.

„Pana la ora 23.00 exista Covid, dupa ora 23.00 se inmoaie, se imbata romanii la terase si nu mai respecta regulile? Nu inteleg cum. Esti un guvern lipsit de credibilitate, care ai chefuit in biroul premierului, cum sa te mai creada romanii?”, declara Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: