Se intampla inimaginabilul, o va exclude PSD si pe Dancila? Ciolos: Guvernul o sustine pe Kovesi pentru functia de sefa a Parchetului European

politica

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, anunta ca are „informatii de la nivel inalt” conform carora Guvernul Romaniei o va sustine joi pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de sefa a Parchetului European.

”Cum au spus unii, acolo, acuma o putem sustine pe doamna Kovesi ca nu mai e domnul Dragnea in fruntea PSD. Sper sa inteleaga ca e vorba de interesul Romaniei de a avea romani competenti in cat mai multe pozitii”, a declarat Ciolos pentru G4Media.ro.

„Din informatiile pe care le am de la nivel inalt din Guvern, inteleg ca ar exista o sustinere la aceasta ora pentru Laura Codruta Kovesi sau ca nu o sa se mai opuna Guvernul”, a specificat Ciolos.

„Deci o schimbare de atitudine la nivel guvernamental?”, a fost intrebat Ciolos. „Da, asta am observat, asta am constatat”, a subliniat liderul PLUS.

„Important este sa fie sustinuta si sa iasa la vot pentru ca, spre deosebire de alte pozitii, care oricum sunt alocate Romaniei, pozitia aceasta de procuror-sef european, daca o pierde Laura Codruta Kovesi probabilitatea este foarte mare sa nu fie alt roman, pentru ca nu este o pozitie acordata Romaniei, ci unui candidat independent, pe persoana fizica.

Cred ca noi ar trebui sa avem tot interesul sa avem cat mai multi romani in pozitii de varf. Sper ca guvernul sa fi inteles de data asta ca nu are nimic de-a face cu jocuri politice. Cum au spus unii, acolo, acuma o putem sustine pe doamna Kovesi ca nu mai e domnul Dragnea in fruntea PSD. Sper sa inteleaga ca e vorba de interesul Romaniei de a avea romani competenti in cat mai multe pozitii”, a explicat Dacian Ciolos.

Joi, reprezentantii celor 22 de state UE care sustin Parchetul European vor discuta si cel mai probabil vor vota in COREPER candidatura Laurei Codruta Kovesi. Romania este reprezentata de Luminita Odobescu, care executa ordinele primite de la Guvernul Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: