Se intoarce iarna. Temperaturile scad si cu 20 de grade Celsius

news

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a comunicat ca, din noaptea de sambata spre duminica, vremea a intrat intr-un proces de racire semnificativa, incepand cu regiunile vestice. Vremea s-a schimbat radical de la o zi la alta, dupa cea mai calduroasa zi de 1 Decembrie din ultimii ani si o zi de 2 decembrie de asemenea mai calda decat normalul perioadei. Temperaturile au scazut si scad, astfel, si cu pana la 20 de grade Celsius. Cea mai mare diferenta de temperatura s-a inregistrat la Oravita, unde miercuri erau 21 grade C , iar duminica – 1 grad C.

Temperaturile vor continua sa coboare pe masura ce frontul rece avanseaza. Astfel, duminica noapte vorbim de temperaturi negative in aproape toate regiunile, iar luni, temperaturi mai reci decat in mod normal pentru aceasta data. Aceasta reprezinta temperaturi maxime de la -2 pana, la zero grade Celsius in centrul tarii si de pana la cel mult 4-5 grade Celsius in partea de sud a tarii.

Iar maine noapte (luni/marti) vor fi temperaturi negative in toata tara, cu pana spre -12, -13 grade Celsius in depresiunile din estul Transilvaniei.

Si in Capitala avansul frontului rece se va resimti semnificativ, luni fiind inregistrate cel mult 3-4 grade Celsius.

In privinta precipitatiilor, in vest, nord si centru acestea vor fi mai reduse si sub forma de lapovita si ninsori, ca urmare a frontului rece avansat. In partea de sud-est vor fi precipitatii mai semnificative, la inceput sub forma de ploaie, care se vor transforma si acolo in lapovita si ninsoare.

Spre mijlocul saptamanii, vremea rece se va tempera usor, conform prognozei meteo ANM, situandu-se in normalul perioadei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: