„Se minte cu nerusinare. Este dezastru”. Corina Cretu vede abia acum ce inseamna PSD cu adevarat

politica

Comisarul european Corina Cretu, candidat pe lista Pro Romania pentru Parlamentul European, spune ca in fiecare tara din UE pentru un euro alocat din bani europeni sunt proiecte de trei euro, in timp ce Romania are bani necheltuiti si nu are proiecte, Cretu afirmand ca isi incheie mandatul la Comisia Europeana cu regretul ca proiecte importante nu au fost depuse pentru a fi realizate din fonduri europene.

Ea a mai spus ca se minte cu nerusinare ca CE blocheaza proiecte, in conditiile in care dezvoltarea Romaniei e blocata, tinuta pe loc sau trasa inapoi” din cauza birocratiei, coruptiei.

„Imi pare rau ca se minte cu nerusinare si se spune ca eu si noi la Comisia Europeana blocam proiecte pe care nu le avem”, a spus Cretu sambata, la lansarea candidatilor Pro Romania pentru alegerile europarlamentare, referindu-se la unele proiecte de infrastructura cum ar fi Autostrada Unirii din Moldova.

„Noi mai avem in analiza patru proiecte de apa si canalizare si de aceea am spus totdeauna ca avem nevoie de proiecte noi. In fiecare tara, pentru un euro sunt programati trei euro, noi avem bani necheltuiti si nu avem proiecte”, a spus comisarul european din partea Romaniei.

Corina Cretu a adaugat ca in Romania se fac in prezent pentru accesarea de foduri europene proiecte mici, „fara impact asupra vietii oamenilor, pentru ca sunt facute in ultimul moment” ea afirmand ca „dezvoltarea Romaniei e blocata, tinuta pe loc sau trasa inapoi” din cauza birocratiei, coruptiei, responsablitatilor fragmentate din administratia publica din Romania.

„Raman cu regretul ca imi inchei acest mandat (…) ca nu am avut posibilitaea sa semnez proiecte care cu adevarat ar lega Republica Moldova de Romania, care ar lega sudul si nordul tarii, ca nu au fost depuse proiectele pentru spitalele regionale. Vazand tot acest dezastru, toate aceste posibilitati si sanse pierdute, ne-am dat cu totii seama ca acest partid este deturnat de catre actuala conducere, un partid care nu mai are nicio legatura cu dorintele electoratului sau, nu mai e nimeni care sa se preocupe azi de scoli, de spitale, de soarta satului romanesc. Satul romanesc nu inseamna numai subventii pentru agricultura. Nu se poate sa le spui primarilor ca UE nu primeste proiecte pentru comunitati mai mici de 2000 de locuitori. Nu e adevarat. Din contra”, a spus Corina Cretu, citata de news.ro.

Cretu a mai spus ca in opinia sa, alegerile din 26 mai nu sunt intre partide ideologice, ci intre pro europeni si anti europeni, ea spunand ca exista riscul crearii unei noi Cortine de fier din cauza curentului anti-european.

Corina Cretu a conchis ca Europa nu trebuie facuta „tap ispasitor” de catre politicienii de la Bucuresti.

Mai mult despre:

Comentarii: