Se organizeaza rezistenta la Brasov. Coliban: „Nu capitulam, orasul acesta este al nostru, al tuturor”. Viitorul primar vine cu „proiectele de blocuri pe dealuri si PUZ-urile controversate”

politica

voturi, Brasov, renumarare, Allen Coliban, frauda electorala

Primarul Brasovului, Allen Coliban (USR), a anuntat vineri un plan de rezistenta in fata intentiilor viitorului primar, George Scripcaru, de a „reincepe proiectele de blocuri pe dealuri si PUZ-urile controversate”.

„Am primit enorm de multe mesaje in ultimele 3 zile, mai multe ca oricand. Va multumesc!

Voi incerca sa raspund fiecaruia in zilele urmatoare. Aproape toate au fost mesaje calde, de sustinere, pline de empatie. Au fost si mesaje de furie, mesaje de revolta. Toate cuprind durere si dezamagire, exprimate in forme profund umane: uneori negare (“nu cred ca s-a intamplat asta”, “sigur altul este rezultatul”), uneori furie („altcineva e de vina”, „e nedrept”), uneori nevoie de a lupta („trebuie sa facem ceva”).

Am primit si multe sesizari ce tin de nereguli in sectiile de votare. Pe acestea le-am trimis catre Biroul Electoral Municipal. Ne luptam pentru fiecare vot si pentru corectitudinea alegerilor, desi sansele ca invingatorul la final sa fie diferit sunt minime.

Asadar, ce urmeaza?

Incep prin a spune la ce ar trebui sa avem grija, oricat de mare ne-ar fi dezamagirea:

⛔ sa NU devenim agresivi la adresa celor care au avut alta optiune. Este dreptul lor, democratia se bazeaza pe acest drept si el trebuie respectat

⛔ sa NU raspundem provocarilor. Am vazut multe mesaje din partea celor pe care ii bucura rezultatul alegerilor si care simt sa transmita sageti catre noi, cei dezamagiti. Am vazut chiar atitudini revansarde si amenintari, mai mult sau mai putin voalate, indreptate catre cei care si-au exprimat o alta optiune decat cea a castigatorilor

⛔ sa NU pierdem energia care ne-a adus impreuna si nici sa o lasam sa decada spre ceva negativ si urat

⛔ sa NU capitulam

Urmeaza 3 luni in care sunt primar al Brasovului si apoi 4 ani in care ma voi lupta pentru ca lucrurile bune ce s-au intamplat sa ramana, banii orasului sa fie corect cheltuiti, iar deciziile sa fie luate in interesul comunitatii. La cat de urata a fost campania aceasta si la ce dorinta de razbunare transpare din declaratiile si din atitudinea invingatorilor, decontul il vom suporta cu totii.

La ce sa ne asteptam? Si ce putem face?

1️⃣ Urbanism. Vor incerca politizarea Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism. Vor dori schimbarea Arhitectului Sef. Vor reincepe proiectele de blocuri pe dealuri si PUZ-urile controversate.
Solutia: o societate civila puternica, ONG-uri, juristi, urbanisti – cautam voluntari cu competente in domeniu, vom primi ajutor si de la avocati care au castigat astfel de lupte in Bucuresti.

2️⃣ Patrimoniu. Vor incerca ingroparea RIAL si oprirea demersurilor incepute pentru recuperarea imobilelor instrainate ilegal. Proiectele de reabilitare de monumente sunt in pericol de a fi uitate sau fuserite.
Solutia: un grup de juristi, de experti si de pasionati de patrimoniu, care sa se implice.

3️⃣ Banii publici – Achizitii, Buget. Las in urma un oras mai bogat, cu un buget echilibrat si cu investitii record, tendinta care trebuie mentinuta.
Solutia: formarea unui grup de experti in achizitii si de voluntari, care sa urmareasca toate contractele primariei, alocarile si rectificarile bugetare

4️⃣ Fonduri europene. Avand un numar record de proiecte si de fonduri disponibile, nu ne permite sa le pierdem sau sa acumuleze intarzieri.
Solutia: o urmarire stricta a calendarului de implementare pentru fiecare proiect, de catre un grup de experti in managementul proiectelor cu finantare nerambursabila

5️⃣ Abuzuri / Sesizari / Plangeri penale / Actiuni in instanta. Trebuie sa urmarim indeaproape toate actiunile incepute care vizeaza fapte de coruptie, precum si sa oferim scut juridic tuturor celor care au fost si vor fi amenintati de oamenii lui Scripcaru.
Solutia: un grup de suport juridic, gata de actiune

6️⃣ Mediu. Vor incerca blocarea demersurilor legate de Parcul IUS, de Parcul Cetatuie, de Parcul Lanii-Bartolomeu, de Parcul Natural Brassovia, de imbunatatirea calitatii aerului, precum si a celor privind tranzitia catre neutralitate climatica.
Solutia: implicarea societatii civile, organizarea de consultari publice, constituirea unui grup de actiune

7️⃣ Cultura, sport si recreere. Vor incerca preluarea controlului politic asupra felului in care se acorda finantarile, vor politiza iar conducerile institutiilor.
Solutia: un grup de actiune, care sa colaboreze cu actorii culturali si cluburile sportive si sa ofere suport juridic

8️⃣ Economie. Vor opri colaborarea cu mediul de afaceri pentru participari comune la targuri (Expo Real), vor aduce iar aspectul politic in relatia dintre mediul economic si administratie.
Solutia: colaborarea directa cu mediul de afaceri local, protejarea si sprijinirea lui prin dezvoltarea de politici publice locale

9️⃣ Infrastructura. Nu vor duce mai departe demersurile de asfaltare de strazi noi si nici exproprierile aferente, nu vor implementa pistele de biciclete si nici benzile dedicate. Solutia: un grup activ de pasionati si experti, care sa se implice inclusiv in fazele de fezabilitate si proiectare.

🔟 Comunicare. Avem nevoie sa ne facem auzita vocea, luptele si victoriile, avem nevoie sa tinem o legatura activa in urmatorii 4 ani de zile.
Solutia: un grup de suport si de actiune, dezvoltarea de canale de informare noi si de instrumente pentru consultare/dezbatere

Orasul acesta este al nostru, al tuturor, insa pentru a pazi ce am castigat si pentru a recastiga ce am pierdut, am nevoie de ajutorul si de implicarea ta. Daca ai rezonat cu vreuna dintre optiunile de mai sus, primul pas ar fi sa ne cunoastem, sa inteleg in ce fel poti si vrei sa contribui – pentru asta, te rog completeaza formularul din primul comentariu.

Pe masura ce ne organizam, eu sau echipa mea te vom contacta, pentru a stabili impreuna cum putem colabora spre a ne atinge acest scop comun.

Vor urma intalniri pentru fiecare domeniu, cu stabilirea de obiective si de roluri. Tot atunci, vom discuta partea de resurse si calendar.

Strangem randurile si incepem campania de recucerire a Brasovului in 2028! Uniti pentru Brasov!

PS. Toate cele de mai sus presupun o implicare exclusiv civica. Daca vrei si poti mai mult decat atat, daca vrei sa ne ajuti sa batem orasul la pas, strada cu strada, sa ascultam si sa convingem om cu om, sa gandim solutii pentru problemele brasovenilor, atunci vino alaturi de noi. Politica este urata si murdara doar daca o faci alaturi de oamenii nepotriviti – lasa-ne sa iti aratam ca se poate si altfel si ajuta-ne sa crestem si sa educam politic generatiile urmatoare”, a transmis Coliban.

Viitorul primar, George Scripcaru, a anuntat deja ca nu ii va uita pe cei care i s-au opus in campania electorala.

„Am retinut toate postarile unor personaje cunoscute din Brasov la adresa mea si le voi mentine ca si amintire, voi reciti textele, modul de adresare mizerabil la adresa mea, inuman”, a spus Scripcaru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: