Se prefigureaza cea mai importanta miscare politica a toamnei 2017. Dacian Ciolos ar putea deveni liderul unui partid parlamentar

politica

Uniunea Salvati Romania va organiza in luna octombrie un referendum intern in cadrul caruia membrii de partid se vor exprima cu privire la oportunitatea ca USR sa colaboreze sau chiar sa fuzioneze cu platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos.

„Aceasta intrebare va da un mandat Biroului National sa inceapa niste discutii formale cu platforma Romania 100 care sa conduca spre o alaturare a celor doua forte politice. Mecanismul referendumului intern am vazut ca functioneaza si membrii partidului vor sa fie consultati si implicati in deciziile majore ale partidului. Undeva la inceputul lui octombrie se va intampla referendumul”, a declarat deputatul USR Ionut Mosteanu, citat de Mediafax.

Intrebarea la care vor raspunde membrii USR va fi: „Sunteti de acord ca Biroul National al USR sa initieze procesul de negociere cu platforma Romania 100 si echipa Ciolos pentru colaborarea/fuziunea celor doua structuri?”, variantele de raspuns propuse fiind „da” si „nu”.

Referendumul se va desfasura dupa modelul utilizat in cazul referendumului privind pozitionarea USR in ceea ce priveste redefinirea familiei.

Dupa referendum ar urma ca Biroul Permanent al formatiunii sa stabileasca pasii urmatori.

In campania electorala pentru alegerile din 2016, USR s-a declarat un sustinator de nadejde al fostului premier tehnocrat Dacian Ciolos (foto), alaturi de PNL. Ambele partide au respins ulterior, dupa pierderea alegerilor, orice colaborare cu acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: