„Se pregateste cel mai mare jaf din istoria democratiei romanesti!”. Senator USR, avertisment privind referendumul

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu avertizeaza asupra faptului ca PSD se pregateste de fraudarea referendumului pentru definirea familiei. PSD a refuzat sa emita o OUG privind implementarea masurilor tehnice necesare utilizarii Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot (SIMPV).

„Se pregateste cel mai mare jaf din istoria democratiei romanesti! Si-au aranjat totul. Au facut referendumul de 2 zile. Au refuzat sa foloseasca metodele anti-frauda de la parlamentare, fara camere video, fara inregistrarea votului.

In felul acesta vor putea repeta schema ilegala a votului multiplu si chiar adauga voturi in urna peste noapte. Daca ii lasam sa schimbe Constitutia prin frauda, nimic nu le va mai sta in cale spre a frauda si alegerile din urmatorii 2 ani”, a scris Alexandrescu pe Facebook.

Spre deosebire de alegerile locale si parlamentare din 2016, la referendumul pentru revizuirea Constitutiei, Guvernul nu va mai utiliza sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu. Parlamentul, desi a modificat legea, „a uitat“ sa o coreleze cu tehnologia.

PSD a modificat Legea refrendumului in Parlament, insa principalul obiectiv a fost sa-l scoata pe presedintele Klaus Iohannis din procedura de organizare, nu sa previna escrocheriile electorale. „Noi am cerut Parlamentului, anul trecut, cand legea a fost dezbatuta, sa fie introdus sistemul electronic de verificare“, a spus Daniel Barbu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), pentru „Adevarul“. Insa majoritatea PSD-ALDE din Parlament a ignorat solicitarea AEP, desi sistemul de preventie a fraudei electorale a functionat fara cusur la alegerile locale si parlamentare din 2016, organizate de Guvernul Ciolos.

Decizia PSD este cu atat mai scandaloasa cu cat tabletele si telefoanele folosite in 2016 pentru prevenirea votului multiplu, achizitionate de statul roman in urma cu doi ani, sunt functionale, dar zac in sertare. Pentru instalarea lor era nevoie doar de o lege a Parlamentului, asa cum s-a intamplat in 2016, sau de o ordonanta de urgenta a Guvernului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: