externe

Se pregateste o „bomba murdara”. Zelenski: „Rusia a pregatit deja toate acestea. Cred ca acum lumea trebuie sa reactioneze cat mai dur posibil”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins duminica acuzatiile Moscovei potrivit carora Kievul pregateste provocari folosind o „bomba murdara”, asa cum a afirmat ministrul rus al apararii in discutii telefonice cu omologi din NATO, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Daca Rusia da telefon si spune ca Ucraina pregateste ceva, inseamna un singur lucru: Rusia a pregatit deja toate acestea. Cred ca acum lumea trebuie sa reactioneze cat mai dur posibil”, a declarat Volodimir Zelenski pe retelele sociale.

Daca Rusia a pregatit „o noua etapa in escaladare, trebuie sa vada acum, in mod preventiv si inaintea uneia dintre noile sale +murdarii+, ca lumea nu va accepta asta”, a continuat el.

Volodimir Zelenski a subliniat ca amenintarea Rusiei de a folosi arme nucleare, „si chiar mai mult impotriva tarii noastre care a renuntat la arsenalul sau nuclear (…) este un motiv atat pentru sanctiuni, cat si pentru un sprijin din ce in ce mai important pentru Ucraina”.

Mai devreme, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, declarase pe retelele sociale ca „inventiile rusesti despre Ucraina care se pregateste sa foloseasca o +bomba murdara+ sunt pe cat de absurde, pe atat de periculoase”.

„Rusii ii acuza adesea pe altii de ceea ce pregatesc chiar ei”, a adaugat seful diplomatiei de la Kiev.

Duminica, in cursul discutiilor telefonice cu omologii sai britanic, francez si turc, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, si-a exprimat „ingrijorarile sale legate de eventuale provocari din partea Ucrainei, prin recurgerea la o +bomba murdara+”, potrivit unui comunicat al serviciilor sale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Intr-o comuna din Hunedoara exista un singur candidat la alegerile locale, care se poate deja considera primar

Comuna Batrana din judetul Hunedoara isi cunoaste deja viitorul primar, asta pentru ca doar un…

24 de minute ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

32 de minute ago

Lupta impotriva turismului excesiv: Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri daca nu se inchid altele

In Amsterdam nu se va mai permite construirea de noi hoteluri ca parte a luptei…

51 de minute ago

Veche de aproape un secol, aceasta „cafenea capodopera” din Tokyo descurajeaza socializarea si interzice telefoanele mobile

In Lion Cafe, aflat in districtul Shibuya din Tokio, primul lucru pe care il observam…

56 de minute ago

In cativa ani, datorita introducerii masive in trafic a masinilor autonome, semafoarele ar putea avea patru culori: verde, rosu, portocaliu si alb

Pe masura ce masinile si camioanele devin mai inteligente si mai conectate, luminile semafoarelor, care…

O oră ago