Se pregateste Rusia sa utilizeze armele de distrugere in masa? Un general rus vorbeste despre un scenariu care implica utilizarea armelor chimica, biologica sau tactica nucleara

externe

General-locotenentul Igor Kirillov, seful Fortelor de aparare radioactiva, chimica si biologica din armata rusa, a declarat sambata ca SUA ar pregati provocari pentru a acuza Moscova de utilizarea armelor chimica, biologica sau tactica nucleara, a transmis agentia rusa oficiala de presa TASS, citata de Agerpres.

„Ministerul Apararii rus dispune de informatii despre pregatirea de catre Statele Unite a unor provocari cu scopul de a acuza fortele armate ruse de utilizarea armelor tactica nucleara, chimica sau biologica”, a declarat generalul rus, care afirma ca „un astfel de plan reprezinta o reactie la succesele repurtate de Federatia Rusa in operatiunea sa speciala” in Ucraina.

„Numai in martie-aprilie, lideri occidentali au facut cu regularitate declaratii provocatoare cu privire la posibilitatea ca Rusia sa foloseasca arme de distrugere in masa”, a spus generalul Kirillov, evocand faptul ca ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, denuntase la 27 februarie o presupusa intentie a Federatiei Ruse de a utiliza „sub steag fals” arma chimica sau biologica pentru a intimida populatia ucraineana si lumea intreaga.

„Inscenarea utilizarii de arme de distrugere in masa va fi folosita pentru a acuza Rusia de utilizarea unor arme ilegale pentru realizarea asa-numitului ‘scenariu sirian’ in care un stat dat este izolat economic si politic si exclus din organizatiile internationale precum Consiliul de Securitate al ONU”, a declarat Igor Kirillov, citat de DPA.

Obiectivul este de a creste presiunea asupra Chinei si Indiei pentru a se alatura Occidentului in vederea impunerii de sanctiuni impotriva Rusiei, mai sustine acelasi oficial militar rus.

Rusia si Ucraina se acuza reciproc de saptamani in sir de planuri de utilizare a armelor de distrugere in masa interzise la nivel international.

Rusia si-a justificat partial invazia in Ucraina la 24 februarie prin alegatia potrivit careia Ucraina ar lucra la arme biologice si nucleare. Pana in prezent, nu au aparut dovezi care sa sustina aceste acuzatii, noteaza DPA.

In schimb, Occidentul a constatat un procedeu al Moscovei, care acuza tabara opusa de ceea ce de fapt ea intentioneaza sa faca, conform unor observatori occidentali.

Mai mult despre:

Comentarii: