Se reface Marele PSD. PSD, Pro Romania si UDMR au votat cot la cot pentru respingerea proiectului „Fara penali”

politica

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a respins introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor privind alegerea primarilor in doua tururi, initiativa legislativa „Fara penali”, precum si abrogarea recursului compensatoriu, solicitarea dezbaterii acestora fiind facuta de liderul deputatilor liberali Raluca Turcan. USR a conditionat discutiile privind sustinerea premierului desemnat Ludovic Orban de adoptarea acestor legi de catre Parlament, invocand ca astfel se poate testa majoritatea in jurul noului guvern liberal.

Liderul deputatilor PNL Raluca Turcan a solicitat, luni, in sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor includerea pe ordinea de zi a proiectului pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, initiativa USR „Fara penali”, precum si initiativa legislativa privind transpunerea in lege a rezultatului referendumului national convocat pe 26 mai 2019.

Pentru includerea proiectului „Fara Penali” pe ordinea de zi a plenului Camerei au votat PMP, USR, PNL si minoritatile, in timp ce Pro Romania si PSD s-au abtinut, informeaza Mediafax.

In ceea ce priveste initiativa alegerii primarilor in doua tururi, PNL, USR si USR au votat pentru includerea pe ordinea de zi, iar Pro Romania si PSD s-au abtinut.

Minoritatile nu au votat propunerea PNL. UDMR a chiulit strategic de vot.

Initiativa „Fara penali”, cea a abrogarii recursului compensatoriu si proiectul de lege pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin fac parte din lista de conditii impuse de USR pentru sustinerea Guvernului PNL la votul din Parlamentul Romaniei.

Ponta: Le-am dat o lectie!

„Sa explicam / nu exista nicio Alianta PSD – PRO – UDMR – Minoritati ( toti cei care s-au abtinut azi la vot) / este doar o lectie pentru USR care, din aroganta sau din ignoranta , nu inteleg sa isi respecte electoratul si regulile democratice!

ProRomania sustine si va vota pentru :

1. abrogarea recursului compensatoriu in cazul infractiunilor de violenta

2. pentru revenirea la sistemul de alegerea a primarilor din doua tururi ( aplicabila insa, cel mai probabil, din 2024 )

3. legea care interzice ocuparea functiilor publice de catre cei condamnati penal de un judecator ( nu “penalii” – ca acum “penal” este Dan Barna , iar eu care sunt achitat de judecatori astept de cativa ani scuzele celor care ma faceau “penal”)!

Vom vota aceste proiecte pentru ca asa consideram ca asteapta electoratul nostru – nu insa ca asa ne cer sau ne ameninta Barna si USR !

Azi Dan Barna si USR au venit cu aceste proiecte ca un santaj la adresa PNL in razboiul lor absurd de ocupare ( prin manipulare) a electoratului de dreapta – oricum proiectele erau blocate la Comisii si nu pot fi votate pana nu au raport – totul a fost doar UN JOC DE IMAGINE / si PRO Romania , si UDMR si Grupul Minoritatilor le-au dat o mica lectie : ‘nu aveti majoritate, nu folositi voturile noastre ca sa va bateti cu PNL, nu santajati PNL prin jocuri la Camera Deputatilor, luptati-va cat vreti cu PNL dar nu va bazati pe noi pentru asta’!

Am facut un pas bun pentru Romania dand jos Guvernul Dancila – Arsene – Baroni PSD ( controlat de analfabeti si interlopi) / acum insa ProRomania NU va participa la jocurile de santaj intre PNL si USR arbitrate de Basescu Petrov – si nici NU vom vota niciodata ceva de frica sau sub presiune ( am rezistat la presiunea si amenintarile lui Dragnea si Dancila , PNL si USR incearca acum sa se comporte la fel dar sunt doar caraghiosi)!”, a scris Ponta pe Facebook.

Presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu a declarat ca PSD va ramane intr-o zona neutra si va fi precum Elvetia, intrebat, luni, la Parlament, cum vor proceda social-democratii cu privire la aceste proiecte. „In primul rand nu e atributul Biroului permanent al Camerei Deputatilor, e atributul Comitetului liderilor. In schimb, am vazut si eu ce proiecte de legi au devenit deodata foarte interesante in acest nou context de formare a guvernului si am tinut sa specific colegilor din cele 5 partide care au creat aceasta noua coalitie si majoritate in Parlamentul Romaniei, ca PSD ramane in continuare consecvent si noi suntem intr-o zona neutra, precum Elvetia in acest moment. Nu vrem sa ne implicam in negocierile dansilor, aproband anumite proiecte, unor sau altora. Asa ca noi ramanem in continuare, ne abtim si dansii sa isi continue negocierile pentru formarea noului Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Liderul USR Dan Barna a afirmat, luni, ca trecerea reformelor solicitate de partid inseamna „testarea” majoritatii PNL, majoritate pe care acesta considera ca premierul desemnat Ludovic Orban si Klaus Iohannis si-au asumat-o. Barna a spus ca daca nu exista majoritate USR nu va avea ce sa voteze.

Mai mult despre:

Comentarii: