Se reintorc dansurile in tavernele din Grecia. Doua treimi din populatie s-a vaccinat

externe

Grecia continua relaxarea restrictiilor anti-COVID-19 si va elimina interdictia de circulatie pe timp de noapte in ”zonele rosii” de risc inalt, a anuntat ministrul grec al sanatatii miercuri, cand aceasta tara a inregistrat 2.294 de noi cazuri de COVID-19 si 21 noi decese asociate acestei boli.

”Obiectivul nostru, dupa tot acest timp de pandemie, este sa trecem la o perioada de convietuire cu coronavirusul inainte de a reveni la libertatea totala. Prin urmare, pentru vaccinati libertatea va fi completa. Pentru ceilalti, vor fi ridicate restrictiile privind mobilitatea”, a declarat ministrul Thanos Plevris, potrivit agentiei EFE, citata de Agerpres.

Desi a apreciat ca inamicul este virusul, nu persoanele nevaccinate, si a asigurat ca guvernul grec nu are in vederea noi masuri punitive pentru cei nevaccinati – cum ar fi vaccinarea obligatorie a personalului sanitar -, el a subliniat ca spera sa-i convinga pe cat mai multi sa se vaccineze.

Pana in prezent circa 65% din populatia Greciei a fost vaccinata anti-COVID-19 cel putin cu o doza si circa 62% cu schema completa. Au fost administrate si 66.501 doze de consolidare, disponibile deocamdata pentru persoanele imunodeprimate, pentru cele cu varste de peste 60 de ani si personalul sanitar, urmand ca a treia doza sa fie disponibila si pentru populatia generala pana la sfarsitul anului.

Grecia a reusit sa tina sub control pandemia prin restrictii severe privind mobilitatea si contactele sociale. A fost de asemenea instituita testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent ca sunt angajati din sectorul public sau privat, elevi sau studenti, toti acestia fiind in plus obligati sa-si plateasca testele.

In cadrul masurilor de relaxare localurile de divertisment din spatiile inchise, unde au acces numai vaccinatii, precum barurile, restaurantele si discotecile, vor putea fi ocupate de acum inainte la intreaga lor capacitate si clientii nu vor mai fi obligati sa poarte masca sau sa ramana permanent asezati, astfel ca pentru prima data in ultimul an se va putea dansa in aceste localuri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: