Se ridica valul. Peste 50.000 de romani din Diaspora au votat deja, mai multi decat la turul intai. Nu mai vor sa auda de PSD

politica

Vineri, dupa ora 16.00, ora Romaniei, s-a trecut de pragul de 50.000 de romani care au votat in Diaspora, in prima zi de vot.

Numarul romanilor din Diaspora care au votat pana la aceasta ora este cu 10% mai mare fata de cel inregistrat in turul intai.

Numerosi romani din Diaspora care au votat ii indeamna si pe ceilalti conationali sa mearga la vot.

In acest al doilea tur al alegerilor prezidentiale, romanii din diaspora au din nou trei zile la dispozitie pentru a-si exprima optiunea la urne: vineri, sambata si duminica.

Pentru ei au fost organizate 835 de sectii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de a alege pana la ora locala 23,59.

Harta si lista sectiilor de votare din strainatate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Mai mult despre:

Comentarii: