Se schimba regulile de intrare in Spania. Romanii trebuie sa prezinte un test molecular pentru Covid-19

news

Romanii care calatoresc in Spania sunt obligati de luni sa prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, care sa fie facut cu maxim 72 ore anterior intrarii pe teritoriul spaniol. La sosirea in Regatul Spaniei, autoritatile spaniole pot solicita calatorilor dovada in original a testului PCR (in format digital sau pe hartie), document care trebuie sa fie redactat in limba spaniola sau engleza

”Incepand cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care calatoresc in Spania, pe cale aeriana sau maritima, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie sa prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, care sa fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrarii pe teritoriul spaniol. Potrivit listei in vigoare la acest moment (anexa 2 a documentului disponibil aici), Romania se regaseste printre statele care vor fi vizate de masura privind obligativitatea prezentarii unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit MAE, citat de news.ro.

De asemenea, toate persoanele care calatoresc spre Regatul Spaniei, pe cale aeriana sau maritima, trebuie sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. In cazul in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat. Avand in vedere noile conditii, formularul va include o rubrica suplimentara privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea in Regatul Spaniei, autoritatile spaniole pot solicita calatorilor dovada in original a testului PCR (in format digital sau pe hartie), document care trebuie sa fie redactat in limba spaniola sau engleza, sa cuprinda numele si prenumele calatorului, datele documentului de identitate national sau al pasaportului cu care se va legitima, data realizarii testului, datele unitatii medicale care a realizat testul si rezultatul negativ al testului.

MASURI IMPUSE DE AUTORITATILE CENTRALE DIN SPANIA:

Guvernul central spaniol a decretat, incepand cu 26 octombrie 2020, starea de urgenta pe intreg teritoriul Spaniei. Printre masurile impuse de starea de urgenta se regasesc urmatoarele:

  • Restrictionarea circulatiei in intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalarii sau prelungirii acestui program cu o ora, decizie care ramane la latitudinea fiecarei comunitati autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la masura privind limitarea circulatiei pe fondul evolutiei epidemiologice favorabile din aceasta regiune (incidenta de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe intreg teritoriul Spaniei se limiteaza la un numar de maxim 6 persoane.
  • Comunitatile autonome pot decide inchiderea perimetrala a regiunii sau a municipiilor, precum si limitarea intrarilor si a iesirilor in fiecare regiune.

Mai mult despre: ,

Comentarii: