Se scufunda sandramaua, ALDE se distanteaza de PSD. Vicepresedinte ALDE: „Ma deranjeaza graba cu care a fost adoptata ordonanta”

politica

Vicepresedintele ALDE Iasi, Radu Botez, si-a manifestat nemultumirea, miercuri, fata de modul in care a fost adoptata ordonanta de modificare a legislatiei penale.

„Ma deranjeaza graba cu care a fost facuta si faptul ca nu a exista un dialog. Sper ca in momentul in care Parlamentul va legifera aceasta ordonanta sa fie aduse si modificari”, a declarat Botez la Digi 24.

Screen Shot 2017-02-01 at 14.43.54

Si presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a lsat de inteles ca este nemultumit de faptul ca modificarea legislatiei penale s-a facut printr-o ordonanta de urgenta, nu prin proceduri parlamentare.

„Cred ca nimeni nu poate sa puna sub semnul intrebarii ceea ce este legal. Este in puterea guvernului sa adopte proiecte de ordonanta. Continui sa cred ca singurul loc democratic de dezbatere este Parlamentul, este singurul care are legitimitate si reprezentativitate. (…) Ordonantele pot suferi modificari in Parlament, cred ca stiti acest lucru”, a subliniat Tariceanu.

Insa, precizeaza specialistii in drept, modificarile facute in Parlament nu vor afecta efectele ordonantei. Aceasta are putere de lege si va putea fi invocata in timpul proceselor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: