Se strange latul in jurul lui Savonea. 7 membri CSM ii cer discutarea de urgenta a Raportului CSM: „Concluzii devastatoare”

news

Judecatoarea Andrea Anamaria Chis, membra a CSM, anunta ca sapte membri CSM i-au solicitat Liei Savonea discutarea raportului MCV in cursul zilei de miercuri si formularea unei pozitii publice.

„Raportul MCV are concluzii devastatoare privind activitatea CSM si a altor institutii din cadrul sistemului judiciar, cum ar fi SIIJ si IJ. Se impune asumarea raspunderii si stabilirea de urgenta a unor masuri de remediere.

Aceiasi 7 membri am solicitat in seara aceasta discutarea raportului MCV in cursul zilei de maine si formularea unei pozitii publice. Nu putem astepta convocarea unui plen pe un termen nedeterminat. De altfel, pentru saptamana aceasta nu a fost convocat vreunul, desi a fost solicitat acest lucru si se impunea reluarea votului pentru sefia SIIJ,” scrie Andrea Anamaria Chis.

Postarea se incheie cu mai multe hashtaguri: #statdedrept, #responsabilitate, #adevar, #asumare si #masuriconcrete.

Lia Savonea a fost nominalizata si criticata explicit in Raportul MCV.

CSM a anuntat marti seara ca raportul MCV se va discuta in prima sedinta de plen.

„Raportul de evaluare privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si de verificare, aferent anului 2019, va fi analizat de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in vederea adoptarii unei pozitii oficiale din partea institutiei,” comunica CSM.

CSM a stabilit pentru miercuri dupa amiaza doar sedinta Sectiei pentru judecatori, dar nu si una de plen.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: