Se strica vremea. Vin ploi abundente, cod portocaliu pentru patru judete din Romania

news

furtuna

ANM a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente pentru judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita si cod galben de vant si ploi pentru Oltenia, mare parte a Munteniei, inclusiv in Bucuresti, si local in Transilvania incepand de luni, precizand si ca temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara.

Meteorologii anunta ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului la munte incepand de luni de la ora 10.00 si pana marti la ora 23.

„Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzand treptat cea mai mare parte a tarii. In intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20…30 l/mp si izolat 40 l/mp”, noteaza ANM.

De asemenea, in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.

„Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h”, precizeaza meteorologii.

Totodata, pe acest fond, anunta ca temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara, iar la munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte.

Codul portocaliu de ploi abundente va fi instituit din 23 octombrie, ora 12:00 si va fi valabil pana in 24 octombrie, ora 18:00, afectand zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita, unde cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 50…60 l/mp si izolat 80 l/mp.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: