Se unesc pro-moscovitii de la Belgrad si Budapesta. Vucic: „Relatiile sarbo-ungare sunt la cel mai ridicat nivel din istoria politica moderna”

externe

Presedintele sarb Aleksandar Vucic a declarat vineri ca relatiile sarbo-ungare sunt la cel mai ridicat nivel din istoria politica moderna, iar cooperarea dintre cele doua tari a inregistrat progrese in toate domeniile, inclusiv in domeniile politic, economic si comercial, relateaza Tanjug, citata de Agerpres.

La o conferinta de presa cu presedinta ungara Katalin Novak, Vucic a declarat ca valoarea tranzactiilor comerciale bilaterale in primele sapte luni ale acestui an s-a ridicat la 2,2 miliarde de euro si ca relatiile comerciale cu Ungaria cresc in cel mai mare ritm.

Seful statului sarb a declarat ca Ungaria este al patrulea partener comercial extern al Serbiei, insa probabil va ocupa in curand pozitia a treia, dupa Germania si China.

El a spus ca, in ansamblu, relatiile dintre Serbia si Ungaria au avut un impuls puternic si ca cele doua tari dau dovada de o mare intelegere reciproca din punct de vedere politic.

Aleksandar Vucic a afirmat ca in cadrul intalnirii cu omologul sau ungar au fost abordate toate problemele, inclusiv cel al energiei. El a multumit Ungariei pentru ca i-a permis Serbiei sa utilizeze instalatiile sale de stocare a gazelor in conditii favorabile si sa extraga gaze din ele pentru sezonul de iarna care urmeaza.

Atat Belgrad cat si Budapesta s-au pozitionat deseori impotriva sanctiunilor pe care UE le-a luat impotruva Rusiei dupa invadarea Ucrainei. Ministrul de Externe al Ungariei este singurul oficial la UE care a mers la Moscova sa se intalneasca cu Serggei Lavrov de la declansarea invaziei.

Mai mult despre:

Comentarii: