„Se va alege praful de noi pe mana voastra!”. Furie in PSD dupa ce legea anti-TelDrum a fost votata in Parlament

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, reactioneaza violent dupa ce Parlamentul a decis, inclusiv cu votul PSD, ca firmele cu actionari ascunsi sa nu mai poate obtine contracte pe bani publici.

„PNL i-a cerut public lui Ciolacu sa ‘se rupa de Liviu Dragnea’! Cererea a fost facuta pe un ton categoric si a sunat a ordin! Iar Ciolacu a zis ‘sa traiti, servesc patria’! Si de acum, toate cele asumate in programul nostru de guvernare si votate de milioane de romani, vor fi anulate!

Asa au aparut aberatiile cu anularea cotei unice, desfiintarea Sectiei Speciale, legea imbecila cu actiunile la purtator, sustinerea anti-romaneasca a starii de alerta pe termen infinit. PSD a fost acaparat de niste baieti, Ciolacu este reprezentantul si servul lor oficial!

Iar voi, dragi colegi muti si speriati din PSD, va meritati soarta! Eu il voi sustine pe Eugen Teodorovici in speranta ca ne vom recupera partidul. Sau se va alege praful de noi pe mana voastra! Decideti voi!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, o propunere legislativa privind excluderea din procedura achizitiilor publice a oricarui operator economic, organizat ca societate pe actiuni, al carui capital social este reprezentat prin actiuni la purtator, care nu face dovada identitatii beneficiarilor reali ai acestora.

S-au inregistrat 275 voturi ”pentru” si 3 abtineri.

Proiectul completeaza Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, in sensul ca societatile comerciale care au decis sa aiba un actionariat netransparent sa nu poata participa la procedurile de achizitie publica, respectiv excluderea din procedura de atribuire a oricarui operator economic organizat ca societate pe actiuni la purtator.

„In vederea respectarii principiilor transparentei si tratamentului egal, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita, iar operatorul economic are obligatia de a comunica datele de identificare a detinatorilor/beneficiarilor reali ai actiunilor la purtator, in situatia in care forma de organizare a operatorului economic ofertant/candidat, tert sustinator sau subcontractant la procedura este de societate pe actiuni, cu capital social reprezentat prin actiuni la purtator”, prevede proiectul, citat de Agerpres.

Potrivit textului adoptat, reprezentantul legal al operatorului economic depune o declaratie pe propria raspundere cu privire la detinatorii/beneficiarii reali ai actiunilor la purtator, sub sanctiunile prevazute de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Cazurile in care ofertantul individual/ofertantul asociat/candidatul/subcontractantul propus/tertul sustinator organizat ca societate pe actiuni cu capital social reprezentat prin actiuni la purtator nu respecta aceste prevederi reprezinta situatii potential generatoare de conflict de interese, au decis deputatii.

„Autoritatea contractanta este obligata sa excluda din procedura de atribuire orice operator economic, organizat ca societate pe actiuni, al carui capital social este reprezentat prin actiuni la purtator si care nu face dovada identitatii detinatorilor/beneficiarilor reali ai actiunilor la purtator”, mai prevede proiectul.

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, a afirmat, in plen, ca prin aceasta lege, situatia firmei Tel Drum, care il avea actionar ascuns pe Liviu Dragnea si semna contracte de finantare cu Consiliul Judetean condus la acea vrem tot de Liviu Dragnea, nu va se va mai repeta.

„Parlamentul Romaniei a adoptat legea Roman, prin care punem capat afacerilor dubioase de tip Tel Drum, folosite de Liviu Dragnea, pentru a se imbogati din bani publici. Practic, Liviu Dragnea, in calitate de Presedinte al CJ Teleorman semna ca ordonator principal de credite, alocarea unor sume fabuloase catre SC Tel Drum, al carui actionar ascuns era direct sau prin intermediari”, a transmis Roman.

Camera Deputatilor este for decizional.

Mai mult despre: ,

Comentarii: