politica

Se va rade de PSD la motiunea de cenzura. Citu: „Parlamentarii coalitiei vor participa la motiune doar pentru divertisment”

Premierul Florin Citu a afimat, luni seara, dupa sedinta coalitiei, ca parlamentarii partidelor aflate la guvernare nu vor vota maine la motiunea de cenzura depusa de PSD. ”Daca vor sa participe, pentru divertisment…”, a adaugat premierul.

Florin Citu a fost intrebat, luni, dupa sedinta coalitiei, cum a gestiomat discutia despre motiunea de cenzura, avand in vedere ca nu a mai discutat de mult cu liderul PNL si a afirmat: ”Vorbesc foarte des cu liderul partidului. Decizia este clara, am anuntat-o de saptamana trecuta, parlamentarii Coalitiei de guvernare nu vor vota maine la motiune. Daca vor sa participe, pentru divertisment, dar nu vor vota maine la motiune”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca marti, la dezbaterea si votul asupra motiunii de cenzura, vor fi prezenti toti parlamentarii social-democrati, iar pentru ca motiunea sa fie adoptata ar mai fi nevoie de 20 de voturi din arcul guvernamental.

„PSD va fi prezent in integralitate maine (marti – n.r.) la motiunea de cenzura. Era un singur parlamentar care are o boala incurabila si era sub tratament, dar vine la aceasta motiune. Am inteles ca tot grupul AUR este prezent. Am discutat cu ei, nu avem un proiect politic, au anuntat public ca vor vota motiunea.

Parlamentarii neafiliati au anuntat, presupun ca vor fi voturi si din grupul minoritatilor. Ar trebui 20 de voturi sa vina si din actualul arc guvernamental ca motiunea sa treaca”, a spus Ciolacu la TVR.

El a adaugat ca faptul ca parlamentarii USR PLUS vor fi tinuti in banci si nu vor vota „este un instrument de santaj de la Citu si de negociere”.

„Vom afla peste 2-3 zile ce au negociat azi. Cand vedeti vreo numire facuta. (…) Eu, daca as fi in locul lui Orban, as face un act de patriotism si as indemna colegii sa voteze aceasta motiune”, a afirmat acesta.

Motiunea de cenzura depusa de PSD va fi dezbatuta si votata marti in plenul Parlamentului, incepand cu ora 14.00.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Cei trei criminali de la Hotel Belmont, eliberati din arestul preventiv. Curtea de Apel Ploiesti a decis sa ii trimita in arest la domiciliu

Cei trei barbati inculpati in cazul omorului care a avut loc in februarie la un…

2 minute ago

Lupta SUA cu avalansa de produse din China. Biden mareste de patru ori taxele pentru masinile electrice din China

Presedintele Joe Biden va dubla, tripla si cvadrupla tarifele vamale pentru unele produse chinezesti in…

2 ore ago

Reportaj Recorder, mici si bere de la PSD in Buzau: „Fericirea are chipul tau” – Video

Un nou reportaj Recorder, legat de o vizita electorala a lui Marcel Ciolacu in judetul…

O oră ago

Berlin: Protestele de la fabrica Tesla se incheie cu arestari si dosare penale. 27 de politisti au fost raniti

Politia din Brandenburg spune ca a retinut 23 de activisti si a depus 76 de…

O oră ago