Se vede scoala de nomenclaturist parsiv. Iliescu il trage zdravan de urechi pe Dragnea, insa fara a-l nominaliza

politica

Fostul presedinte Ion Iliescu a transmis, vineri, un mesaj de felicitare cu ocazia zilei SPP, afirmand ca, din punctul sau de vedere, Serviciul s-a comportat ireprosabil indiferent de contextul politic sau social, afirmatiile venind, dupa ce, recent, Liviu Dragnea a criticat activitatea SPP.

”Imi face o deosebita placere sa ma adresez dumneavoastra, intr-un moment aniversar, cu prilejul zilei Serviciului de Protectie si Paza. Un Serviciu care are deja o traditie, si a facut, nu o data, dovada capacitatii sale de a raspunde misiunilor care ii sunt incredintate, atat in plan intern, cat si in plan extern. SPP a evoluat, si-a adaptat metodele si mijloacele de pregatire a luptatorilor si pe cele de operare la un mediu de securitate in schimbare, cu exigente sporite si cu amenintari mereu mai variate. In ceea ce ma priveste, dupa experienta pe care o am in relatia cu institutia, apreciez in mod special faptul ca ea s-a comportat ireprosabil in toti acesti ani, indeplinindu-si sarcinile fixate prin lege cu profesionalism si abnegatie, indiferent de contextul politic sau social”, a scris Ion Iliescu pe blogul sau, citat de Mediafax.

El a mai afirmat ca activitatea Serviciului a fost apreciata si de partenerii nostri, fie ca este vorba de oaspeti ai statului roman, fie ca este vorba de responsabili politici si ai ONU din strainatate, care au beneficiat de protectia SPP.

”Vreau sa cred ca, in contextul in care se impune discutarea legilor sigurantei nationale, activitatea Serviciului va fi apreciata cum se cuvine, si, prin noile prevederi, i se va oferi cadrul necesar valorificarii experientei pe care a acumulat-o in acesti ani, prin munca angajatilor sai. Serviciul de Protectie si Paza este in slujba statului roman, nu in slujba unui lider politic sau a altuia, care au mandate limitate. Activitatea sa nu trebuie, nu are de ce sa fie legata de ciclurile electorale. SPP trebuie sa-si indeplineasca misiunile incredintate de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, organism colectiv de decizie, in care sunt reprezentati toti cei care au responsabilitati in domeniul sigurantei nationale. Permiteti-mi sa va adresez felicitari si cele mai sincere urari de bine cu ocazia zilei Serviciului de Protectie si Paza. La multi ani!”, a mai scris Iliescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, 4 februarie, ca nu beneficiaza de paza SPP pentru ca nu are incredere in seful institutiei, afirmand ca modul in care acesta actioneaza este ”o problema de siguranta nationala.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: