politica

Seara cutitelor lungi, Citu este debarcat de la sefia PNL. Calaul este Rares Bogdan, alaturi de ceilalti lideri din „echipa castigatoare”

Liderii PNL s-au reunit joi seara la Vila Lac pentru a-i solicita lui Florin Citu sa demisioneze din functia de presedinte al PNL. Capii revoltei sunt chiar cei care l-au sustinut pe Citu la congresul din septembrie, prim-vicepresedintii  Rares Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur si Iulian Dumitrescu.

UPDATE Citu refuza sa demisioneze, rasculatii vor organiza un congres extraordinar.

Potrivit unor surse liberale citate de hotnews.ro, la intalnire este invitat si presedintele Klaus Iohannis.

Revolta ar fi pornit de la organizatiile PNL din sudul tarii si ar fi condusa de prim-vicepresedintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toti liderii de organizatii prin care sa i se ceara demisia lui Florin Citu din fruntea partidului. Alaturi de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepresedinti Lucian Bode si Rares Bogdan dar si majoritatea liderilor de organizatii.

In cazul in care acesta va refuza sa demisioneze, se va incerca prin vot in forurile statutare ale partidului convocarea in luna aprilie a unui congres extraordinar.

Potrivit surselor citate Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul presedintelui Klaus Iohannis de a incepe debarcarea lui Florin Citu de la sefia PNL. Demersul are loc in contextul in care in interiorul PNL exista tensiuni si nemultumiri de modul in care Citu gestioneaza bucataria interna a partidului dar si de opozitia publica a acestuia fata de partenerii de guvernare, in speta PSD.

Organizatia Alba a Partidului National Liberal sustine convocarea unui congres extraordinar, considerand ca a trecut „prea mult timp” intre ceea ce si-a asumat actualul presedinte, Florin Citu, fata de PNL si rezultatele „nu foarte convingatoare” din prezent, potrivit unui comunicat transmis, joi.

„Da, PNL Alba este printre organizatiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Si, da, suntem printre organizatiile care l-au sustinut pe Florin Citu pentru functia de presedinte. Cam asa stau lucrurile foarte pe scurt”, se arata intr-un comunicat semnat de liderul PNL Alba, Ion Dumitrel.

Acesta a mentionat ca nu este genul de politician care sa insiste asupra lucrurilor ce tin „de bucataria partidului”, pentru ca trebuie sa livreze rezultate oamenilor, si nu opinii ce cuprind sau exclud politicieni.

„Nu ne este dat sa stim incotro vor merge lucrurile, atunci cand facem o alegere. Ar fi bine sa avem atata limpezime, dar, din pacate, nu ai intotdeauna dreptate, nu poti fi mereu in situatia ideala de a spera si de a ti se implini asteptarile. Uneori se intampla, alteori nu. Si multi dintre colegii mei, si eu, consideram ca a trecut prea mult timp intre ceea ce si-a asumat actualul presedinte fata de PNL si rezultatele nu foarte convingatoare din prezent. Totul e diferit, suntem intr-un cadru diferit, in care proportia crizei economice actuale ii atinge pe romani. Prin urmare, e cazul sa avem puterea sa acceptam ca unele aspecte trebuie corectate imediat, nu intr-o perioada nedefinita de timp”, a declarat, potrivit comunicatului, Ion Dumitrel.

El a adaugat ca omul Florin Citu ramane un profesionist si un coleg pe care si-l doreste oricand in partid.

„Iar politica, asa cum o vad eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, daca cineva e de acord sau nu cu altcineva. Partidul si deciziile conducerii sunt un ansamblu, tocmai acesta este motivul pentru care vreau ca in acest congres sa nu se puna accentul doar pe o excludere, ci pe includerea opiniilor tuturor intr-o dezbatere care sa explice inventarul, deloc imbucurator, al momentului. Cum nu cred ca dupa acest congres lucrurile trebuie sa fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate”, a mai spus Dumitrel.

Potrivit acestuia, decizia PNL Alba a fost luata in unanimitate, dupa consultari cu alesii locali si structurile interne ale partidului.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

9 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

9 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

9 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

9 ore ago