Seara salvarilor: Mai multi cetateni recuperati de salvamontisti de pe munte

news

Salvamontistii argeseni au intervenit, sambata seara, pentru salvarea unei persoane care a cazut de la 80 de metri in zona lanturilor spre Varful Laitel din Muntii Fagaras. Persoana este constienta si cooperanta. aproximativ 80 de metri, a anunta Salvamont pe pagina de Facebook.

Elicopterul a ajuns la persoana ranita, pe care o va transporta la ambulanta aflata deja la Piscu Negru, pentru a fi transportata la Curtea de Arges.
Actioneaza patrulele de serviciu Salvamont Arges si Salvamont Sibiu, sprijinite de elicopterul POA Brasov al Inspectoratului General de Aviatie al MAI.

Tot salvatorii montani din Arges, de la Refugiul Salvamont Capra-Cota 2000 actioneaza in zona Varfului Lespezi, din Muntii Fagaras, unde o turista si-a fracturat piciorul.

Un cetatean ucrainean, cu probleme cardiace, a fost gasit de salvatorii montani maramureseni, sambata seara, dupa ce a anuntat ca are nevoie de ajutor de urgenta deoarece este epuizat fizic si nu se poate deplasa, fiind de mai bine de trei zile pe munte.

Deoarece barbatul nu putea fi localizat, avand telefonul descarcat, salvamontistii au pornit intr-o actiune de cautare-salvare in Muntii Maramuresului, aproape de granita cu Ucraina, insotiti de o echipa a Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei.

„Cetateanul ucrainean a fost gasit. Are probleme cardiace (fiind sub tratament), este epuizat fizic, acesta spunand ca se afla de mai bine de 3 zile si 3 nopti prin munti si nu se poate deplasa. Salvatorii montani il vor cobori pana la baza muntelui, unde va veni in sprijin si echipajul medical care il va prelua si il va transporta la unitatea medicala cea mai apropiata”, au transmis cei de la Salvamont Maramures.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: