Sebastian Ghita, dat in urmarire, arunca cu o noua „dezvaluire”: „Am fost martor la modul in care Ponta a numit-o pe Kovesi la DNA”

politica

Fostul deputat Sebastian Ghita a facut noi dezvaluiri, el vorbind despre numirea Laurei Codruta Kovesi la DNA pentru un nou mandat, in 2014.

Sebastian Ghita sustine ca Victor Pontea a fost santajat de generalul SRI Florian Coldea sa o numeasca pe Laura Codruta Kovesi in fruntea DNA, amenintandu-l pe premierul de atunci ca ii va anula vizita in SUA in apropierea alegerilor prezidentiale, ceea ce „il va distruge”.

„V-am mentionat de la bun inceput despre intalnirile cu Laura Codruta Kovesi la vilele SRI – K2, K4 si T14, la care au mai participat in anumite momente domnul Florian Coldea si sefii statiei CIA din Bucuresti. Banuiesc ca v-ati intrebat cum am ajuns eu la aceste intalniri. persoane de rang inalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea in 2008.

Eram tineri, aveam copii mici si am legat o relatie de prietenie. Amandoi credeam intr-o Romanie mai buna si ne propuneam sa facem oricat de mult putem ca Romania sa creasca, sa se dezvolte si sa ne gasim si noi un loc in tara noastra. Sapte ani de zile copiii nostri au crescut impreuna. Nu va voi da poze cu ei, pentru ca n-au nicio vina copiii.

In schimb, veti vedea alte dovezi ale relatiei mele cu Florian Coldea, din mai multe vacante facute impreuna. Asa am ajuns sa o cunosc pe Laura Codruta Kovesi si sa ma imprietensc si cu ea. M-am intalnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasa, in crama, in vie. Am chefuit impreuna, am fost pe pontonul SRI din Delta sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia si in multe alte locuri. Asa am ajuns sa fiu direct implicat in numirea Laurei Codrutei Kovesi la DNA, in 2014.

Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea si prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Basescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a insotit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta si despre care Elena Udrea a declarat public…

Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea Florian Coldea i-a spus ca daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama va fi anulata. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge

Potrivit lui Ghita, documentul cu propunerea de numirea a lui Kovesi inainte de guvern a fost scris la guvern.

„Am asistat la redactarea lui si am mers la vila SRI unde se aflau Coldea si Ponta (…) Coldea a sunat-o pe Kovesi si i-a spus sa vina imediat la Bucuresti. Asa a fost numita Laura Codruta Kovesi”, a adaugat Sebastian Ghita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: