Sebastian Ghita ramane sub control judiciar

news

Deputatul Sebastian Ghita ramane sub control judiciar dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins miercuri ca nefondata plangerea facuta fata de masura dispusa de procurorii DNA.

El s-a prezentat marti dimineata, la Instanta Suprema, pentru a participa la procesul in care a contestat masura controlului judiciar dispusa in dosarul in care este cercetat si Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Procurorii DNA Ploiesti au dispus saptamana trecuta inceperea urmaririi penale sub control judiciar fata de Sebastian Ghita si deputatul Vlad Cosma sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat, iar fata de presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru savarsirea infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat si pentru folosirea influentei sau autoritatii in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru altii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

In acelasi dosar, Iulian Hertanu si omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba au fost arestati preventiv.

DNA sustine ca, in perioada 2011—2015, Iulian Hertanu — administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorba — administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL si CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL si Mihail Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA (in calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea adjudecarii frauduloase a unui contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene si insusirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute in cadrul proiectului cu finantare europeana.

De asemenea, acestia ar fi urmarit sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat.

Contractul avand ca obiect „Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic a fost atribuit de catre SC Hidro Prahova SA Ploiesti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL. Contractul a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

Sebastian Ghita este acuzat ca a efectuat demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic, pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre Asocierea Grossman — Euro Construct.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: