Secretar de stat: terasele se redeschid incepand cu 1 iunie. Plajele si restaurantele se vor redeschide din 15 iunie

news

Razvan Parjol, secretar de stat responsabil cu turismul in Ministerul Economiei, a anunta luni ca terasele se vir redeschide incepand cu 1 iunie, iar restaurantele si plajele de la 15 iunie.

”Acesta este planul, e dorinta noastra – oficiali si reprezentanti ai sectorului, si vom monitoriza situatia epidemiologica din aceasta perioada pentru a putea respecta termenele”, a declarat Parjol pentru G4Media.ro, dupa discutia dintre reprezentantii guvernului si cei ai sectorului horeca.

El a spus ca masurile de distantare fizica pentru terase, restaurante si plaje au fost stabilite cu patronatele din sector inca din 24 aprilie, iar ministrul Sanatatii si cel al Economiei au emis un ordin comun ce contine recomandari privitoare la masurile necesare de igiena si distantare dupa reluarea activitatii.

”Nu mi-as dori sa devenim atat de restrictivi, incat sa devina un chin reluarea activitatii in acest sector. Va fi vorba despre reguli de bun simt”, a mai spus Parjol.

Secretarul de stat a mai spus ca oficialii guvernamentali si reprezentantii sectorului au convenit ca firmele care au concesionat plaje sa nu mai plateasca doua dintre cele trei rate ale sumelor anuale datorate Apelor Romane, dat fiind ca sectorul turismului este grav afectat de criza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: