Secretara lui Daddy este mare patrioata. „Sa pastram Romania in dreptul inimii!”, mesaj de Ziua Micii Uniri

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis miercuri un mesaj de Ziua Unirii Principatelor Romane in care a subliniat ca 24 Ianuarie reprezinta primul pas in scrierea „certificatului de nastere” al Romaniei de astazi.

„In acest an, mai mult ca oricand, ziua de 24 Ianuarie are o importanta aparte, intrucat marcam implinirea a 159 de ani de la Mica Unire intr-o perioada cu semnificatii deosebite: Centenarul Marii Uniri. 24 Ianuarie 1859 este piatra de temelie pentru ceea ce mai tarziu va deveni Romania si, in acelasi timp, un elocvent exemplu al izbanzii romanilor uniti si insufletiti de un ideal comun”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Potrivit ministrului de Interne, datoria romanilor este sa nu uite ca, dincolo de insemnatatea politica, Mica Unire a fost premisa unor reforme interne importante, care a contribuit semnificativ la evolutia institutionala a viitorului stat roman.

„Numele domnitorului Micii Uniri, Alexandru Ioan Cuza, se leaga, fara indoiala, si de evolutia institutionala a Ministerului Afacerilor Interne. Alexandru Ioan Cuza a fost cel care a unificat administrativ structurile departamentale din Tara Romaneasca si Moldova intr-un singur Minister de Interne, cu sediul la Bucuresti”, se arata in mesajul postat de Carmen Dan.

Ministrul puncteaza ca romanii trebuie sa isi uneasca eforturile pentru bunastarea tarii. „Sa pastram Romania in dreptul inimii! La multi ani, Romania!”, a transmis Carmen Dan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: