Secretarul de stat american Antony Blinken se afla din nou in Orientul Mijlociu pentru a sustine eforturile pentru o incetare a focului in Gaza. Hamas spune ca raspunsul israelian la propunerea sa de armistitiu a fost negativ

externe

Secretarul de stat american Antony Blinken a aterizat miercuri in Arabia Saudita pentru a discuta cu printul mostenitor Mohammed bin Salman despre eforturile de a asigura o incetare a focului in Gaza si de a accelera livrarile de ajutoare catre teritoriul palestinian, potrivit France24.

Blinken urmeaza sa calatoreasca joi in Egipt, ai carui trimisi au fost implicati in eforturile anterioare de mediere.

Inaltul diplomat american va discuta despre eforturile de a ajunge la un „acord imediat de incetare a focului care sa asigure eliberarea tuturor ostaticilor ramasi”, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Vineri, Blinken va vizita Israelul.

Un inalt oficial Hamas a declarat miercuri ca raspunsul Israelului la cea mai recenta propunere de incetare a focului din Gaza a grupului a fost negativ.

„Marti seara, fratii nostri, mediatorii, ne-au comunicat pozitia ocupatiei fata de propunere… este un raspuns negativ in general si nu raspunde solicitarilor. De fapt, retrage aprobarile pe care le-a oferit anterior mediatorilor”, a declarat Osama Hamdan la o conferinta de presa la Beirut.

El a spus ca premierul israelian Benyamin Netanyahu si guvernul sau sunt responsabili pentru esecul negocierilor privind eliberarea ostaticilor in schimbul prizonierilor palestinieni si opririi luptelor din Gaza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: