Sectia Speciala. Ambasada SUA intra in forta peste UDMR. David Muniz s-a dus la Kelemen Hunor, Departamentul de Stat considera ca procurorii Adinei Florea fac politie politica

politica

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, anunta ca a fost vizitat de Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, David Muniz, cu care a discutat despre desfiintarea Sectiei Speciale. Departamentul de Stat a criticat mentinerea Sectiei Speciale intr-un raport dat publicitatii recent.

„Sectia Speciala de Investigatii in Justitie (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti.

Am subliniat in cadrul sedintei, ca toti membrii coalitiei sunt de acord cu desfiintarea Sectiei Speciale, singura intrebare este unde sa fie transferate competentele acestui departament special. Pozitia UDMR este foarte clara: competentele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General. Acesta ar fi o modalitate corecta, si asemenea, ar fi extrem de importanta pentru cetateni, deoarece numai astfel se poate garanta ca judecatorul si procurorul raman independenti in proceduri si in decizie”, a anuntat Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Departamentul de Stat a dat recent publicitatii un document privind climatul investitional din Romania in care exista un intreg capitol dedicat coruptiei din tara noastra, Departamentul de Stat sanctioneaza faptul ca Sectia Speciala inca functioneaza.

„Parchetul special infiintat de guvernul anterior pentru investigarea si urmarirea penala a judecatorilor si procurorilor, care pare sa intreprinda doar cazuri motivate politic, continua sa functioneze”, atrage atentia Departamentul de Stat in raport.

Actualul guvern nu a reusit inca sa desfiinteze Sectia Speciala din cauza blocajelor operate de UDMR, care doreste ca sectia sa functioneze in continuare, sub o alta denumire.

Citeste si: Ministrul Justitiei anunta ca UDMR saboteaza tot ce inseamna lupta anticoruptie: „UDMR impartasesc viziunea PSD pe justitie si continua cu aceleasi idei. Lucrurile s-au impotmolit grav in privinta desfiintarii Sectiei Speciale”

Mai mult despre: ,

Comentarii: