Secureanu a fost adus cu mandat la DNA. Ultimul cadou primit de la Gabriela Firea: 1,3 milioane de euro

news

Fostul manager al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost citat la DNA si este audiat de procurorii anticoruptie.

Audierile intervin in urma dezvaluirii unor abuzuri facute de echipa jurnalistului Catalin Tolontan, care au dus, de altfel, la demiterea managerului la sfarsitul lunii noiembrie. Imediat, procurorii DNA au facut perchezitii la spital si au ridicat documente referitoare la achizitiile din bani publici facute in ultimii ani.

Florin Secureanu a condus spitalul Malaxa timp de aproape noua ani.

Reprezentantii USR au acuzat-o pe Gabriela Firea ca i-a acordat managerului Secureanu aproximativ 1,3 milioane de euro fara nicio justificare.

Consiliera USR Ana Maria Ciceala a declarat ca Firea le-a dat spitalelor 34 de milioane de euro „pe proprie raspundere”, suma din care 1.270.000 au ajuns direct pe lista de cumparaturi a managerului Florin Secureanu. Ciceala afirma ca de fiecare data cand reprezentantii USR au vrut sa atraga atentia in Consiliu, majoritatea PSD-ALDE a decis sa le taie microfonul.

„Va reamintesc cum a dat Gabriela Firea managerilor de spitale 34.000.000 de euro ‘pe proprie raspundere’. 1.270.000 din ei a fost lista de cumparaturi a lui Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa care a primit azi vizita DNA pentru ca, se pare, spitalul face contracte cu o firma de bijuterii ca sa curete instrumentarul de la ginecologie.

Ca reprezentant al bucurestenilor in Consiliul General si in comisia de sanatate, am insistat, in timpul a 3 sedinte de alocari de fonduri pentru liste de cumparaturi la spitale fara justificarile cerute de noi, de mai mult de 30 de ori sa ma lase dna Firea si colegii ei sa pun intrebari relevante pe preturile umflate si de 10 ori la Malaxa si de si mai multe ori la celelalte spitale, insa mi s-a taiat microfonul de tot atatea ori. Din cele peste 50 de intrebari pe liste, preturi, referate de necesitate, am reusit, cu insistente, sa pun si sa mi se raspunda (tot evitand raspunsul la intrebare, bineinteles) la 7.

Ba chiar intr-o sedinta de comisie de sanatate am fost intrebata de un domn manager de spital daca sunt cumva procuror, fiindca insistam, deoarece dumnealui evita cu tenacitate creativa sa raspunda la intrebari foarte concrete si la obiect pe preturi, dublari de echipamente etc.

De exemplu, daca Primarul Firea ar fi vrut sa auda intrebarea noastra pe cea de-a doua alocare de la Malaxa, ea ar fi sunat in felul urmator: de ce in lista din luna septembrie 2016 aparatul de sterilizare costa 20.000 lei, iar in luna octombrie 2016 managerul Secureanu spune ca are nevoie de inca un aparat la fel, dar care acum ne va costa pe noi toti 230.000 lei?

Gabriela Firea a preferat sa imi raspunda ca nu conteaza intrebarile noastre despre preturi si justificari, fiindca oricum consilierii PSD si ALDE le voteaza” a scris Ana-Maria Ciceala pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: