Securistul Melescanu nu s-a potolit. Ambasada Greciei il acuza de fake news

politica

Ambasada Greciei la Bucuresti a dezmintit afirmatiile lansate de senatorul Teodor Melescanu conform caruia premierul Greciei ar fi spus ca Romania umfla cazurile de infectare coronavirus. „Este in mod clar un fake news”, subliniaza ambasada.

„Premierul Greciei nu a facut niciodata astfel de afirmatii despre tari membre ale Uniunii Europene. Acest fake news nu a mai aparut nicaieri, nici in Grecia, nici in alta tara europeana, doar in Romania. Este in mod clar un fake news”, a declarat ofiterul de presa al Ambasadei Greciei la Bucuresti, citat de G4Media.

Acelasi raspuns l-a dat Ambasada Greciei si pentru Factual.ro.

Marti, in cadrul unei discutii a senatorilor din Comisia de Aparare cu seful MAI Marcel Vela si cu secretarul de stat Raed Arafat,  Teodor Melescanu a invocat o stire potrivit careia premierul grec ar fi declarat ca Romania umfla intentionat numarul de bolnavi de Covid-19 ca sa ia mai multi bani europeni.

„Azi, prim-ministrul Greciei, la televiziunea nationala de la Atena, a facut o declaratie potrivit careia Romania si Bulgaria umfla cifrele celor infectati cu Covid-19 pentru a obtine din bugetul UE o parte mai importanta. E o lovitura extrem de grava la adresa credibilitatii si a imaginii Romaniei. Vreau sa intreb daca intr-adevar aceste cifre pot sa ne aduca prejudicii extrem de grave, fara sa ne leganam cu ideea ca daca avem mai multi morti sau in spitale vom primi si mai multi bani de la UE”, a declarat Melescanu in comisie, citat de Digi24.ro.

Prezent in comisie, secretarul de stat Raed Arafat a spus insa ca stirea nu se confirma.

„De cand a aparut stirea ne-am interesat. Azi ne-a confirmat MAE ca nu se confirma aceasta declaratie a premierului grec. Faptul ca se insinueaza ca cifrele nu sunt corecte e gresit pentru ca cifrele sunt in baza testelor care se dau si e foarte greu ca cineva sa falsifice testele. Stirea ca am fost acuzati de ministrul grec nu se confirma”, a precizat Arafat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: