Sedinta CEX PSD. Cine sunt ultimii care au ramas langa Liviu Dragnea: Dancila, Mitraliera, Carmen Dan si Sosetuta

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a sosit, duminica, la Parlament, unde va incepe, de la ora 12.30, prima sedinta a Comitetului Executiv al partidului din acest an. Social-democratii vor discuta despre bugetul pentru 2019 si prioritatile politice si legislative ale formatiunii.

Liderul social-democratilor nu a facut declaratii, cand a ajuns la Parlament, insa a facut un gest prin care a salutat presa.

Printre primii social-democrati sositi la Parlament sunt Marcel Ciolacu si Ionel Arsene, supranumit „Sosetuta”. De asemenea, deputatul PSD Catalin Radulescu se afla in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Si premierul Viorica Dancila a ajuns la Parlament. Seful Executivului nu a facut declaratii, intrand direct in biroul de la Camera Deputatilor al lui Dragnea. Au mai sosit ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan si ministrul Fondurilor Europene si ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, informeaza Mediafax.

In sedinta CEx, social-democratii urmeaza sa stabileasca si conducerea interimara a PSD Braila, dupa plecarea lui Mihai Tudose la Pro Romania.

Tot duminica, dupa Comitetul Executiv se vor intalni si grupurile parlamentare ale PSD pentru a stabili membri in Biroul Permanent la Camera Deputatilor si Senat, cat si pentru a face noi nominalizari in pentru unele comisii de specialitate ale Parlamentului. Deciziile cu privire la birourile permanente vin si in contextul in care Georgian Pop, care era secretar al Biroului Permanent al Camerei, a anuntat zilele trecut ca demisioneaza din PSD si se alatura Pro Romania.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici va prezenta proiectul de buget in sedinta CEx a PSD de duminica, iar marti documentul va fi discutat si adoptat in Guvern.

„In CEx vom face o prezentare colegilor, despre logica bugetara pe 2019 si vedem daca vor fi propuneri de ajustare, idei care sa fie cuprinse in buget”, a anuntat, sambata, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finantelor a spus ca marti dupa-amiaza sau seara bugetul va ajunge in Parlament, dupa ce va fi adoptat de Guvern.

De asemenea, vicepresedintele PSD Doina Pana a afirmat ca ar putea exista discutii, in sedinta de duminica a Comitetului Executiv al partidului, despre posibila candidatura a liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la alegerile prezidentiale.

„Da, este posibil sa fie. Noi avem o apreciere deosebita pentru domnul Calin Popescu Tariceanu. Dumnealui e un candidat redutabil, indiferent daca din partea ALDE sau a coalitiei. Nu stiu ce vom hotari. Noi deocamdata ce am hotarat, si este public acest lucru, e ca in momentul in care vom stabili alegem optiunea, ori merge si PSD cu un candidat si ALDE cu un candidat, ori vom alege un candidat comun, care se va stabili la ora respectiva cine este”, a declarat Doina Pana, duminica la Antena 3.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: