news

Sef la Politia Locala Sector 5, dupa ce a fost prins baut la volan: „Am mancat ciuperci cu otet”. Primarul PSD il mentine in functie

Florin Chioran, directorul general al Politiei Locale Sector 5, ramane in functie desi fost condamnat pentru ca a condus beat si a doua oara a sofat fara carnet, anunta Libertatea. Chioran a fost adus in primarie de Cristian Popescu Piedone si este mentinut acum in functie de primarul PSD al sectorului, instalat dupa incarcerarea lui Piedone.

La prima infractiune, Florin Chioran, director general al Politiei Locale Sector 5, avea 2,2 g/l alcool pur in sange, o cantitate enorma. Judecatoria Sectorului 2 l-a condamnat, pe 29 aprilie 2022, la un an si doua luni de inchisoare pe directorul general al Politiei Locale Sector 5, Florin Chioran. El a condus baut in 2016 si apoi fara carnet in 2018. Si este in continuare in functie, scrie Libertatea.

Jurnalistul Catalin Lutac a prezentat filmul evenimentul:

„La prima infractiune, petrecuta in 2016 (a fost judecat pentru amandoua in acelasi dosar, trimis in judecata anul trecut), a avut PATRU variante diferite, toate prezentate de judecatori in hotarare:

Ca nu a baut. „Inculpatul i-a raspuns ca nu a consumat, dar a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,89 mg/l alcool pur in aerul expirat”, dupa cum se arata in hotararea instantei;

Ca a mancat ciuperci in otet si a baut suc. Asta conform unui martor ocular, oprit de Politie pentru a asista la testul de alcoolemie, care a spus ca Chioran „nu a dorit sa declare in fata agentilor motivul pentru care a condus autovehiculul si nici cantitatea de alcool consumata, spunand doar ca a baut suc si a mancat ciuperci in otet”;

Ca a baut pentru ca s-a certat cu sotia. I-a spus-o tot martorului, intr-o discutie privata. „De asemenea, martorul a precizat ca, desi inculpatul nu a recunoscut in fata politistilor ca a consumat alcool, intr-o discutie privata cu martorul i-a spus acestuia ca a consumat alcool, deoarece se certase cu sotia”;

Ca a baut palinca. A declarat-o la INML, dupa ce i-au fost luate probe de sange. „Inainte de a se deplasa cu autovehiculul, a consumat la domiciliul sau, in intervalul orar 3.05-3.15, circa 350 ml palinca de 55 de grade, fara a manca”, se arata in hotarare. (nota mea, nu doar ca a baut, a baut cu fix 5 minute inainte sa urce la volan)

Azi, la pranz, a venit si o replica din partea Primariei Sector 5. Care n-a anuntat nimic referitor la caz, ci a transmis ca politistii locali au fost trimisi sa imparta apa prin sector.

Asadar, prieteni, Primaria Sector 5 a invatat lectia: la 350ml de palinca e nevoie de multa apa plata”.

Florin Chioran a fost adus la Sectorul 5 de Cristian Popescu Piedone, care l-a luat de la sectorul 4, unde lucrase tot la Politia Locala. El a fost pus director general al Politiei Locale, avand alaturi de el, ca adjunct, un alt om apropiat de Piedone.

Unul dintre nepotii fostului primar, Viorel Liviu Carlogea, fratele fostului city manager de la S5, Iulian Constantin Carlogea, si al consilierului local George Cristian Carlogea. Chioran a fost plimbat de Piedone si in deplasari externe.

De exemplu, pe pagina fostului primar apar imagini in care el si Chioran se intalnesc cu oficialitati de peste Prut. „Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a condus o delegatie din partea Primariei Sector 5, intr-o vizita in capitala Republicii Moldova. Aici, edilul, alaturi de membrii delegatiei, Iulian Constantin Carlogea, city manager, si directorul general al Politiei Locale Sector 5, Florin Chioran, s-au intalnit cu primarul general al Chisinaului, Ion Ceban, si cu primarul Sectorului Riscani, Vlad Melnic”, scria chiar Piedone.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

2 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

6 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

6 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

6 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

7 ore ago