Sefa CE anunta o iarna grea pentru tarile UE din cauza Rusiei: „Momentele care ne asteapta nu vor fi usoare. Fie ca vorbim de familii care fac eforturi pentru nevoile zilnice, fie ca ne referim la companii”

externe

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri, la Strasbourg, ca va urma o perioada dificila pentru companiile si gospodariile din Europa, ea evocand consecintele economice ale razboiului din Ucraina.

”Momentele care ne asteapta nu vor fi usoare. Fie ca vorbim de familii care fac eforturi pentru nevoile zilnice, fie ca ne referim la companii care se confrunta cu alegeri dificile legate de viitorul lor”, a spus sefa executivului UE in discursul sau anual privind starea Uniunii Europene, sustinut in plenul Parlamentului European la Strasbourg.

”Sa fim foarte clari. Miza este mare, nu numai pentru Ucraina, dar si pentru intreaga Europa si pentru lume in general”, a adaugat ea.

”Acesta nu este doar un razboi declansat de Rusia contra Ucrainei. Este si un razboi impotriva valorilor noastre, este un razboi impotriva viitorului nostru”, a adaugat presedinta CE.

Inflatia in zona euro a ajuns la 9,1% in luna august, in mare parte fiind alimentata de cresterea preturilor energiei cu 38,3% fata de perioada similara a anului trecut, ceea ce a amplificat temerile privind o recesiune economica grava.

Discursul privind starea UE rostit miercuri de Ursula von der Leyen in plenul PE reunit la Strasbourg este primul de la declansarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie acest an.

Mai mult despre:

Comentarii: