Sefa CE are probleme serioase din cauza Rovanei Plumb si a altor doi dubiosi. Articol in Der Spiegel: „Nu-mi pot imagina ca Ursula von der Leyen ar putea sa lucreze cu acesti oameni”

politica

Der Speigel, una dintre cele mai influente publicatii din Germania, anunta ca Ursula von der Leyen are probleme tot mai multe din cauza controversatilor comisari propusi de Polonia, Ungaria si Romania.

„Inainte de audierile din Parlamentul European, Ursula von der Leyen se confrunta cu tot mai multe probleme din cauza catorva propuneri de comisari”, scrie Spiegel.

„Nu-mi pot imagina ca Ursulei von der Leyen i-ar placea sa lucreze cu acesti oameni”, a declarat europarlamentarul Daniel Freund (Verzi) pentru publicatia germana.

Pericolul reprezentat de acesti membri ai echipei sale este limpede. „Scandalurile urmatoare sunt deja programate”, spune Freund. Acesta a lucrat in trecut pentru Transparency International si a pregatit un dosar cu problemele candidatilor.

Si liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, afirma ca este nevoie de „clarificari” in privinta unor candidati pentru postul de comisar.

„Sunt in continuare semne de intrebare in legatura cu candidatii Poloniei si Ungariei, precum si cu cel al Romaniei,  care trebuie eliminate in timpul audierilor”, a declarat Weber.

Rovana Plumb trebuie sa se apere de acuzatiile privind abuzul in serviciu, precizeaza Der Spiegel.

Mai mult despre:

Comentarii: