Sefa ICCJ avertizeaza asupra unui nou „asalt” declansat de infractorii PSD: „Va rog sa meditati asupra acestui subiect”

news

Presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, joi, inainte de tragerea la sorti a noilor completuri de 5 judecatori, ca a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori, precizand ca tragerea la sorti ar trebui aplicata si completurilor de 1, 2 si 3 judecatori din tara.

„Epopeea completurilor de 5 judecatori continua. Mi-ar placea tare mult sa va spun ca astazi este ultimul episod, din pacate am rezerve. (…) Cred ca este de datoria mea, in calitatea de reprezentant al puterii judecatoresti, sa va atrag atentia asupra unui alt lucru asupra caruia ar trebui sa mediteze toata lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecatori. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca, mai mult sau mai putin discret, a inceput un asalt si asupra completurilor de 3 judecatori de la Inalta Curte, iar eu vreau sa va reamintesc faptul ca la Inalta Curte nu sunt numai completuri de 3, ci si de 2 si de 1, iar ca, in masura in care apreciem ca tragerea la sorti reprezinta un element al procesului echitabil, in egala masura acest element trebuie aplicat tuturor completurilor de 3, 2 si un judecator din tara. Va rog sa meditati asupra acestui subiect”, a declarat Cristina Tarcea.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a reiterat ideea potrivit careia actuala tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori se face pentru anul 2018. Este a treia tragere la sorti a completurilor de 5 pentru acest an.

Un articol in care sunt atacate si completurile de trei judecatori a fost publicat recent de revista Q Magazine, una dintre portavocile propagandei PSD. Q Magazine este condusa de Floriana Jucan, care a beneficiat de numeroase contracte grase cu administratii controlate de PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: