Sefa ICCJ, Cristina Tarcea, acuza modul „inadmisibil de politizat” in care a fost revocata Kovesi. Critici dure la adresa lui Tudorel Toader

news

Presedintele Inaltei Curti, Cristina Tarcea, a declarat joi la Realitatea TV ca procesul de revocare din functia de sefa DNA a Laurei Codruta Kovesi a fost ”inadmisibil de politizat”.

Tarcea l-a criticat si pe Tudorel Toader, spunand ca ”nu mi se pare normal ca un ministru al Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe un aspect pana la urma comun al revocarii unui procuror sef”.

“Am privit, nu neaparat cu ingrijorare, dar intrigata tot ceea ce s-a intamplat, pentru ca mi s-a parut atat de inadmisibil de politizat totul, incat nu am stiut exact ce se intampla si nu am stiut in ce masura o structura care face parte, pana la urma, potrivit Constitutiei, din autoritatea judecatoreasca, trebuie sa faca obiect de disputa al atator dispute politice.

Asta nu mi se pare normal si nu trebuie sa se intample. Este adevarat ca statutul procurorului este destul de incert, potrivit Constitutiei noastre, lasam la o parte ca nimeni nu are drept obiectiv lamurirea anumitor aspecte destul de neclare si confuze din Constitutia Romaniei, dar atat timp cat o structura face parte din autoritatea judecatoareasca, haideti sa nu facem campanii electorale, sa nu facem actiuni politice, implicand acea structura a autoritatii judecatoresti.

Nu mi se pare normal ca initiativa revocarii sa porneasca din mediul politic, nu mi se pare normal ca un ministru al Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe un aspect pana la urma comun al revocarii unui procuror sef, nu mi se pare normal ca acelasi aspect sa ridice probleme de revocare, de suspendare a presedintelui tarii. Este inadmisibil de mult politizat acest aspect si nu mi-as mai dori sa se intample”, a spus Tarcea la Realitatea TV.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: