Sefa ICCJ, despre atacurile lui Basescu: „Ca tara, ne DESCALIFICA”

news

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a comentat, marti, declaratiile dure ale fostului presedinte Traian Basescu la adresa sa si a DNA. Ea a spus ca atacul lui Basescu nu face „decat sa ne descalifice ca tara”.

”Aceste atacuri nu fac altceva decat sa ne descalifice ca tara, sa ne faca sa pierdem din ce in ce mai mult in credibilitate ca tara din partea altor state si cred ca la acest lucru ar trebui sa se gandeasca toti cei care, indiferent ca vorbim de oameni politici sau cei care, intr-o forma sau alta, isi exprima puncte de vedere, uneori de-a dreptul iresponsabile cu privire la activitatea magistratilor. Foarte rar, si cred ca veti vedea, ca presedintele Inaltei Curti – si aici, sigur, vorbesc in nume personal – m-as lasa intimidata de reactii ale unor politicieni vizavi de activitatea pe care o desfasoara judecatorul Livia Stanciu”, a spus presedintele ICCJ, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), citata de Mediafax.

Intrebata cum comenteaza afirmatiile lui Traian Basescu, potrivit carora nu o suna nici pe ea si nici pe altcineva ”din sila”, Stanciu a raspuns: ”Nu vreau sa intru in acest gen de dialog. Asa cum am spus-o si in perioadele anterioare, nu m-a sunat presedintele statului, nu inteleg de ce ar trebui sa ma sune acum”.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, la B1, ca nu ii suna pe Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu ”din sila”, pentru ca ”sunt artizanii acestui mod ravasit de a a face justitie, fara respect pentru cel care nu este condamnat”, adaugand ca ”vor sa mai ramana cinci mandate”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: