Sefa ICCJ nu se lasa intimidata de atacurile politrucului Tudorel Toader. Replica taioasa adresata ministrului borfasilor

news

Sefa ICCJ, Cristina Tarcea, nu se se lasa intimidata de atacurile ministrului Justitiei. Ea ii ii raspunde taios lui Toader dupa ce a fost acuzata ca „face politica”.

”Cu 2 zile inainte de odiosul interviu (interviul lui Tarcea de la Realitatea TV), Inspectia Judiciara a solicitat tuturor instantelor din tara, inclusiv judecatorilor ICCJ, sa transmita un raport cu stadiul hotararilor nemotivate. Sa inteleg, de aici, ca CSM-ul pune presiune asupra justitiei?

Nu cred ca domnul ministru al Justitiei se coboara pana la nivelul meu. Nu pot eu sa comentez cine, cat intelege si cat poate sa inteleaga. Intentia mea a fost sa le transmit tuturor factorilor politici sa se tina cat mai departe de lumea judiciara. Daca asta inseamna ca fac politica, atunci fac politica”, a declarat, marti, Cristina Tarcea.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a comentat, vineri, declaratia presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Cristina Tarcea, despre politizarea excesiva a procedurii de revocare a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).  ”Sa intelegem ca este normal ca un judecator de rang inalt sa faca politica? Sa intelegem ca nu este normal ca un ministru sa critice un judecator, dar este normal ca un judecator sa critice un ministru?”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Declaratia ministrului Justitiei vine ca reactie la afirmatia presedintelui ICCJ, Cristina Tarcea, care a spus, joi, ca decizia de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost „inadmisibil de mult politizata”, ea declarandu-se „intrigata”.

„Nu mi se pare normal ca un ministru al Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe un aspect pana la urma comun al revocarii unui procuror sef, nu mi se pare normal ca acelasi aspect sa ridice probleme de revocare, de suspendare a presedintelui tarii. Este inadmisibil de mult politizat acest aspect si nu mi-as mai dori sa se intample”, a declarat Cristina Tarcea.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: