Sefii fotbalului mondial, Blatter si Platini, si-au primit PEDEPSELE. Trimisi pe tusa o lunga perioada de timp

sport

Comitetul de Etica al FIFA a interzis luni presedintelui suspendat al FIFA Sepp Blatter si presedintelui UEFA Michel Platini orice activitate legata de fotbal pentru urmatorii 8 ani, relateaza Reuters.

Cei doi, care au fost si amendati, fusesera suspendati pentru 90 de zile in octombrie, pe durata unei investigatii ce viza o plata de 2 milioane de franci elvetieni facuta de FIFA catre Platini in 2011. Ambii neaga orice implicare.

Decizia, ce vine pe fondul unui scandal de coruptie in interiorul FIFA, reprezinta o iesire in dizgratie a lui Blatter din FIFA, dupa 17 ani la carma fotbalului mondial si destramarea visului lui Platini de a lua locul elvetianului la alegerile din februarie.

Platini, fost international francez, unul din cei mai buni jucatori ai generatiei sale si presedinte al UEFA din 2002, era favorit pentru castigarea alegerilor pana in momentul suspendarii.

Investigatia comitetului de etica a fost initiata ca urmare a deciziei procuraturii generale din Elvetia de a deschide proces penal impotriva lui Blatter pentru plata facuta lui Platini. Cabinetul mai investigheaza si alegerea Rusiei si Qatar-ului ca gazde pentru campionatele mondiale din 2018 si 2022.

In Statele Unite au fost pusi sub acuzare 27 de oficiali din fotbal, inluzand 8 fosti membri ai comitetului executiv al FIFA, suspectati de a fi primit mita pentru vinderea drepturilor de televizare a competitiilor de fotbal. Au fost condamnate 12 persoane si doua comanii de marketing sportiv.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: