Sefii lui Lubitz de la Lufthansa stiau ca pilotul fusese declarat „temporar inapt de zbor”

news

Compania aeriana Lufthansa fusese informata in 2009 ca pilotul Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit avionul Germanwings, era temporar inapt de zbor din cauza depresiei, iar Autoritatea aeronautica germana a fost instiintata, afirma surse citate de revista Bild.

Potrivit tabloidului Bild, citat de La Repubblica, Andreas Lubitz fusese depistat inapt de abor la scoala de aviatie comerciala din Phoenix (Arizona), unde sunt pregatiti pilotii Lufthansa. Medicii stabilisera ca Lubitz era temporar inapt de zbor si avea nevoie de „control medical special constant”.

Lufthansa fusese informata despre situatie, iar compania aeriana a transmis informatia Autoritatii aeronautice federale germane, scrie Mediafax.

Andreas Lubitz „a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009”, a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In plus, in ultima vreme, Andreas Lubitz traversa o criza in relatia cu prietena sa, de care se despartise, situatie care probabil i-a accentuat afectiunile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: