Sefii PSD se intalnesc astazi intr-o noua sedinta a Comitetului Executiv. Un senator PSD, fost ministru, se afla pe lista executiilor

news

Evaluarea Guvernului, dar si situatia lui Eugen Teodorovici, care va trebui sa dea o serie de explicatii, vor fi pe agenda reuniunii Comitetului Executiv National al PSD care are loc vineri, la Sucevita.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca evaluarea Guvernului va fi prezentata in Comitetul Executiv National din 29 septembrie, dar nu se va pune problema vreunei remanieri.

„Evaluarea va fi prezentata, vom discuta pe ea, dar nu exista la ora asta si nu va exista, nu se va pune problema vreunei remanieri in Guvern”, a declarat Dragnea luni, la finalul sedintei BPN al PSD.

Presedintele PSD a spus ca printre prioritati se numara mai multe legi importante.

„La CExN o sa finalizam cred o lege importanta pe care o avem prevazuta in programul de guvernare, solicitata si asteptata de mediul economic — daca la o societate comerciala a fost cerut un document de o institutie a statului sa nu mai vina alta institutie a statului sa ceara acelasi document si sa mearga la cealalta institutie a statului sa-l ia de acolo. Daca l-a dat o data, sa nu mai stea, ca sunt situatii cand vin 7 — 8 — 9 — 10 institutii cu acelasi document si poate unele ar trebui sa mai si produca ceva, sa aduca venituri la bugetul de stat. Vom discuta despre legea preventiei, parteneriatul public-privat, probabil si despre codul administrativ. Speram sa ne prezinte domnul Tudorel Toader calendarul cu legile justitiei. (…) Si vom discuta si despre legea pensiilor, ca sa avem decizia finala, dupa care o sa incepem dezbaterea”, a detaliat liderul PSD.

Intrebat daca exista posiblitatea ca legea salarizarii sa fie prorogata pentru 2019, Dragnea a spus: „Cu guvernarea noastra? Exclus! Nici vorba de asa ceva”.

In ceea ce-l priveste pe ministrul Educatiei, Liviu Pop, liderul PSD considera ca orice comunicare gresita poate produce defectiuni majore si tulburari in societate.

Comitetul Executiv al partidului va discuta si despre votul de marti din Comisia de buget de la Senat, al carei presedinte este Eugen Teodorovici.

„Nu am avut aceasta onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici — n.r.). Probabil ca o sa o am, dar in legatura cu acel vot o sa avem o discutie si in Comitetul Executiv de la sfarsitul acestei saptamani si saptamana viitoare in grup. Trebuie sa facem un efort sa ne aducem toti aminte ca aceasta majoritate parlamentara este constituita ca sa sustina un guvern, nu sa il blocheze. Este foarte simplu, foarte usor sa se faca exercitii de imagine, sa se critice Guvernul, ministri, masuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus in practica si asta este una dintre principalele atributii parlamentare. Nu vorbim de sanctiuni deocamdata, vreau sa vorbim despre atitudini, ca poate unii nu mai intelegem ce atitudine sa avem. Eu cred ca la domnul Teodorovici este o alta problema, dumnealui a venit asta-primavara, mi-a zis ca ar vrea sa fie presedintele Comisiei economice si eu am rugat colegii din Senat sa il propuna, sa il sustina ca presedinte al comisiei si probabil din cauza acestei functii are aceste atitudini. Adica e o functie care poate sa il tulbure foarte mult, la asta ma refeream”, a precizat Dragnea miercuri, la Palatul Parlamentului.

El a sustinut ca este „o prostie” amendamentul adoptat de Comisia pentru buget de la Senat prin care masura split TVA sa fie obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul.

„Asta este o prostie, s-au inspirat din Italia si nu isi dau seama care sunt efectele unei astfel de masuri. O astfel de masura, daca ei zic ca e rea masura TVA split generala, asta e mai rea decat TVA split generala. Poate mai au cunostinte in Italia, sa nu mai ia pe nemestecate. O sa va explice domnul Misa. (…) Este o incurcatura foarte mare, la aia nu ai solutie. Sunt doua lucruri importante care trebuie avute in vedere, si anume, aceasta diferenta mare, cateva miliarde intre ceea ce se declara si ceea ce se incaseaza, intr-adevar, poate Guvernul asta e nebun, poate noi suntem toti nebuni, am cam vrea sa avem venituri la bugetul de stat, adica sa nu se mai fure bani. Poate e nebunie si poate e nesimtire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este ca cei care nu platesc TVA asa cum il declara sa il plateasca prin split TVA, care, analizam toate ideile si propunerile din aceasta perioada, s-ar putea, nu stiu, sa se finalizeze cu o varianta care sa nu mai poata fi combatuta de nimeni, doar de evazionisti”, a afirmat Dragnea.

Parlamentarii PSD au introdus, in cadrul sedintei Comisiei de buget-finante de marti, un amendament cu privire la TVA defalcata, care prevede ca aceasta sa se aplice doar companiilor care fac contracte cu statul, iar pentru restul masura sa devina optionala pana la 1 ianuarie 2019, a anuntat senatorul liberal Florin Citu, pe Facebook.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: