Sefii serviciilor de informatii din Egipt, SUA si Israel vor participa la discutiile de la Doha privind un armistitiu in Gaza

externe

el sisi , egipt

Negocierile pentru o incetare a focului in razboiul din Gaza vor fi reluate miercuri la Doha, in prezenta sefilor serviciilor de informatii din Egipt, Statele Unite si Israel, au declarat marti surse si surse Al-Qahera News TV, afiliata statului egiptean, potrivit Reuters.

Delegatia egipteana de la Doha, condusa de seful serviciilor de informatii, Abbas Kamel, va avea „misiunea de a apropia punctele de vedere ale Hamas si ale Israelului pentru a ajunge la un acord de armistitiu cat mai curand posibil”, a citat Al-Qahera News o sursa importanta.

„Exista un acord privind mai multe puncte”, a spus sursa, adaugand ca negocierile vor avea loc din nou la Cairo joi.

La intalnire va participa si seful serviciului de spionaj al Israelului, David Barnea, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata discutiilor, care a vorbit sub conditia anonimatului.

Biroul primului ministru israelian a refuzat sa comenteze.

Directorul Agentiei Centrale de Informatii din SUA, William Burns, va participa si el, a declarat pentru Reuters o sursa familiarizata cu problema, dupa ce s-a intalnit marti la Cairo cu presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

Sisi a afirmat in cadrul intalnirii pozitia egipteana „de respingere a continuarii operatiunilor militare in Fasia Gaza”, a spus presedintia intr-un comunicat.

Egiptul si Qatarul au condus medierea in razboiul care dureaza de noua luni intre Israel si Hamas, in speranta de a pune capat luptei si de a asigura eliberarea ostaticilor israelieni din Gaza in schimbul prizonierilor palestinieni detinuti in Israel.

Inalti oficiali americani s-au aflat in regiune pentru discutii privind o incetare a focului dupa ce Hamas a facut concesii saptamana trecuta, dar gruparea militanta palestiniana a declarat ca un nou atac israelian asupra Fasiei Gaza a amenintat luni discutiile privind armistitiul intr-un moment crucial si a cerut mediatorilor sa-l infraneze pe premierul israelian.

In intalnirea cu Burns, presedintele Sisi a subliniat necesitatea de a face „pasi seriosi si eficienti” pentru a preveni extinderea conflictului din Gaza in regiune, a adaugat presedintia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: