externe

Seful Academiei Internationale Anticoruptie, suspendat din functie dupa ce mai multe denunturi anonime il acuza de deturnare de fonduri

Diplomatul austriac Thomas Stelzer, care conduce Academia Internationala Anticoruptie (IACA), o organizatie internationala impulsionata de ONU, a fost suspendat din functie in urma unor suspiciuni de coruptie, relateaza agentia EFE preluata de Agerpres.

Respectiva institutie a emis vineri un comunicat in care mentioneaza ca a fost instiintata de Austria asupra primirii unor denunturi anonime impotriva lui Stelzer privind o presupusa deturnare de fonduri ale acestei institutii, iar justitia austriaca examineaza in prezent deschiderea unei investigatii penale.

Prin urmare, consiliul director al IACA, organizatie ce-si are sediul in localitatea austriaca Laxenburg, la circa 30 de kilometri de Viena, a decis suspendarea lui Thomas Stelzer din functie. Acesta din urma s-a aparat in fata acuzatiilor si a declarat ca a renuntat la imunitatea diplomatica pentru a nu intarzia desfasurarea anchetei.

Academia Internationala Anticoruptie, creata la initiativa Biroului ONU pentru Droguri si Criminalitate (UNODC), Interpolului, Austriei si Biroului European Anti-Frauda (OLAF), are ca obiect de activitate formarea specialistilor din intreaga lume in activitati de combatere a coruptiei si cooperarea in acest domeniu. Pana in prezent 76 de state au aderat la tratatul fondator al IACA.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

120.000 de oameni i-au cerut, in strada, demisia lui Netanyahu. Cele mai ample manifestatii din Israel, din 7 octombrie pana acum

120.000 de oameni au cerut, din nou, sambata seara, in strada, la Tel Aviv, eliberarea…

60 de minute ago

Real Madrid a castigat, pentru a 15-a oara, Liga Campionilor, dar si peste 20 de milioane de euro doar din finala

Echipa lui Carlo Ancelotti a triumfat in finala Ligii Campionilor, 2-0 cu Borussia Dortmund, obtinand…

2 ore ago

Viktor Orban: „Nu vrem sa ne varsam sangele pentru Ucraina!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, sambata, pe Insula Margareta, in discursul adresat participantilor la…

3 ore ago

Inundatii grave in sudul Germaniei. Stare de urgenta in Bavaria

Germania se confrunta cu un nou val de inundatii iar autoritatile au avertizat ca landurile…

4 ore ago