Seful ALDE Europa da jos manusile. Il ameninta pe Tariceanu ca-l da afara din ALDE daca mai tine partea borfasilor

politica

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt afirma, joi, intr-o postare pe Facebook, ca Romania preia Presedintia Uniunii Europene intr-un moment critic, fiind in curs mai multe negocieri. In plus, Guy Verhofstadt sustine ca Romania trebuie sa isi indeplineasca angajamentele privind statul de drept si sa puna in aplicare toate recomandarile Comisiei de la Venetia. Liderul ALDE Europa sustine ca liberalii romani au promis sa urmeze aceasta cale si asteapta de la ei sa actioneze ca atare. ”Daca vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE. Daca nu, nu”, spune Guy Verhofstadt.

”Romania preia Presedintia Uniunii Europene intr-un moment critic, cand mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfarsit inaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. In acelasi timp, Guvernul trebuie sa isi indeplineasca angajamentele privind statul de drept: reforma justitiei, a codului penal si cea a legii ONG-urilor trebuie sa reflecte in totalitate recomandarile Comisiei de la Venetia si sa fie supuse unei reevaluari de catre acest organism inainte de a intra in vigoare”, a scris, joi, pe Facebook, liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt.

Acesta afirma ca asteapta de la ALDE Romania sa-si respecte promisiunile privind intarirea statului de drept, altfel nu au ce cauta in familia ALDE.

”Liberalii romani au promis sa urmeze aceasta cale si asteptam din partea lor sa actioneze ca atare. Daca vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat in interiorul familiei ALDE. Daca nu, nu”, a mai scris Guy Verhofstadt, citat de news.ro.

In noiembrie 2018, Guy Verhofstadt a facut o vizita in Romania, mesajul sau catre guvernanti fiind ca Romania se afla la o rascruce de drumuri: fie respecta si apara principiile democratice, fie alege calea iliberala.

”Intalnire cu guvernul roman. Mesajul meu catre acestia este ca Romania se afla la o rascruce de drumuri: fie respecta si apara principiile democratice, respectand pe deplin statul de drept, fie poate alege calea iliberala. Ii voi incuraja sa aleaga primul drum, dar daca este ales cel din urma, solia mea este clara: nu in numele nostru si cu siguranta nu cu numele nostru!”, a scris atunci Verhofstadt pe contul sau de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: